Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Smeuïg en schepbaar ijs bereiden vraagt wat techniciteit, maar is niet moeilijk als je het eenmaal onder de knie hebt. In deze opleiding leer je ijsbereidingen perfectioneren. Eerst komen de basisbereidingen van roomijs, melkijs, sorbet en granité aan bod. Daarna bouw je verder op deze recepten. Je vergelijkt verschillende toestellen (klassieke ijsmachine, Pacojet, Ninja Creami…) en ontdekt hoe deze de schepbaarheid, textuur en smaak van je ijs beïnvloeden. Daarnaast proef en experimenteer je met verrassende smaken, zowel zoet als hartig, en ontdek je allergenenvrije en vegan alternatieven. Expert Piet Van Steenbergen verklapt zijn geheime trucs om de perfecte textuur te bekomen én het maximum aan smaak uit je ijsbereidingen te halen.
Wat ga je leren?
Zowel zoete als hartige ijsbereidingen
Welke impact componenten zoals suiker en stabilisatoren hebben op de textuur van je ijs.
Hoe je de schepbaarheid en zoetheid zelf bepaalt.
De verschillen tussen een klassieke ijsmachine en een Pacojet of Ninja Creami en welk toestel het best bij jouw zaak past.
Welke basis ingrediënten je nodig hebt voor welk type ijsmachine.
Geen ijsmachine in je zaak? Je gaat ook aan de slag met granité’s.
Alternatieven en mogelijkheden naar allergenen (lactose) en vegan.