Food

Zoete en hartige ijsbereidingen Nieuw

Zelfgemaakt of aangekocht ijs? Dat verschil proef je. Gelukkig hoef je daarvoor tegenwoordig geen dure Pacojet meer aan te schaffen én is het bereiden van ijs eenvoudig en efficiënt.  Zelfs zonder toestel leer je heerlijke granité’s bereiden. 

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Smeuïg en schepbaar ijs bereiden vraagt wat techniciteit, maar is niet moeilijk als je het eenmaal onder de knie hebt. Eerst ontdek je de basisbereidingen van roomijs, melkijs, sorbet en granité. Daarna bouw je verder op deze recepten. Je ontdekt verrassende smaken zowel zoet als hartig, allergenenvrije en vegan opties. Daarna laat jij je creativiteit volledig los en maak je eigen varianten. Expert Piet Van Steenbergen verklapt zijn geheime trucs om de perfecte textuur te bekomen én het maximum aan smaak uit je ijsbereidingen te halen. 

Wat ga je leren?

  • Zowel zoete als hartige ijsbereidingen 
  • Welke impact componenten zoals suiker en stabilisatoren hebben op de textuur van je ijs.  
  • Welke basis ingrediënten je nodig hebt voor welk type ijsmachine
  • Geen ijsmachine in je zaak? Je gaat ook aan de slag met granité’s.  
  • Alternatieven en mogelijkheden naar allergenen (lactose) en vegan.  

Tip: volg ook deze opleidingen… 

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer training met chef Piet. 

Agenda

Zoete en hartige ijsbereidingen

  • maandag 28 oktober 2024 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Zoete en hartige ijsbereidingen

  • maandag 24 februari 2025 - 10:00 - 16:00
Roeselare

CVO Creo - Campus Umami, Blekerijstraat 76, 8800, Roeselare

(Google Maps)

Gratis parking. +/- 15min te voet van Station Roeselare.

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.