Desserten: een sterke basis Nieuw
Met desserts kan je het ambachtelijk karakter van je horecazaak opkrikken. Maar hoe doe je dat op een efficiënte manier?
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Volgens patissier en trainer Tom Van Loock is het dessert de maatstaf van de kwaliteit van een keuken. Volgens hem zit het geheim van een goed dessert in het mondgevoel en texturen: warm-koud, zacht-krokant en een goed evenwicht tussen zoet en aciditeit. Je gaat aan de slag met het maken van gels, granités, mousses, crémeux, espuma’s en crumbles en je ontdekt allerlei variaties hierop. Vervolgens leer je hoe je verschillende combinaties samenbrengt. Het resultaat? Een maximum aan smaken en texturen, een minimum aan handelingen. Ideaal voor een stressvrije service in het restaurant. Na het volgen van deze opleiding kies je niet meer voor een (deels) kant-en-klare oplossing maar ga jij voor de ‘real deal’.
Wat ga je leren?
- Dessertontwerp: krachtige en subtiele smaken, zoet en aciditeit uitbalanceren tot een evenwichtig en mooi smakenpallet met verschillende texturen.
- Hoe je door een goede mise-en-place en houdbaarheid van de bereidingen jouw tijdsinvestering beperkt.
- Alternatieven voor vegan/allergenen.
- Tips en tricks van een ervaren patissier die op sterrenniveau heeft gewerkt.
Tip: volg ook deze opleidingen…
- Zoete en hartelijke ijsbereidingen
- Pimp je koffiegarnituren en gebak voor extra beleving
- Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Trainer
Tom Van Loock
Toelatingsvoorwaarden
Minimale kennis zoals bv: een cake bakken, slagroom kloppen, zanddeeg maken.
Agenda
Desserten: een sterke basis
- dinsdag 3 december 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).
Desserten: een sterke basis
- dinsdag 10 december 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking of betalend bij parking Wallen of De Munt. +/- 15min te voet van Station Roeselare.
Desserten: een sterke basis
- maandag 16 december 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).
Prijs
Gratis deelnameGoed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.