Food

Desserten: een sterke basis

Met desserts kan je het ambachtelijk karakter van je horecazaak opkrikken. Maar hoe doe je dat op een efficiënte manier?  

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Volgens patissier en trainer Tom Van Loock is het dessert de maatstaf van de kwaliteit van een keuken. Volgens hem zit het geheim van een goed dessert in het mondgevoel en texturen: warm-koud, zacht-krokant en een goed evenwicht tussen zoet en aciditeit. Je gaat aan de slag met het maken van gels, granités, mousses, crémeux, espuma’s en crumbles en je ontdekt allerlei variaties hierop. Vervolgens leer je hoe je verschillende combinaties samenbrengt. Het resultaat? Een maximum aan smaken en texturen, een minimum aan handelingen. Ideaal voor een stressvrije service in het restaurant.  Na het volgen van deze opleiding kies je niet meer voor een (deels) kant-en-klare oplossing maar ga jij voor de ‘real deal’. 

Wat ga je leren?

  • Dessertontwerp: krachtige en subtiele smaken, zoet en aciditeit uitbalanceren tot een evenwichtig en mooi smakenpallet met verschillende texturen. 
  • Hoe je door een goede mise-en-place en houdbaarheid van de bereidingen jouw tijdsinvestering beperkt. 
  • Alternatieven voor vegan/allergenen
  • Tips en tricks van een ervaren patissier die op sterrenniveau heeft gewerkt. 

Tip: volg ook deze opleidingen… 

Trainer

Tom Van Loock. Meer info over en trainingen met Tom Van Loock. 

Toelatingsvoorwaarden

Minimale kennis zoals bv: een cake bakken, slagroom kloppen, zanddeeg maken. 

Agenda

Desserten: een sterke basis

  • maandag 1 december 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Mexicobrug tijdelijk onbereikbaar. Gratis parking. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Desserten: een sterke basis

  • maandag 23 maart 2026 - 10:00 - 16:00
Gavere

Very Food, Legen Heirweg 29, 9890, Gavere

(Google Maps)

Gratis parking. Op 1,1 km van station Gavere-Asper.

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.