Food

Desserten: een sterke basis Nieuw

Met desserts kan je het ambachtelijk karakter van je horecazaak opkrikken. Maar hoe doe je dat op een efficiënte manier?  

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Volgens patissier en trainer Tom Van Loock is het dessert de maatstaf van de kwaliteit van een keuken. Volgens hem zit het geheim van een goed dessert in het mondgevoel en texturen: warm-koud, zacht-krokant en een goed evenwicht tussen zoet en aciditeit. Je gaat aan de slag met het maken van gels, granités, mousses, crémeux, espuma’s en crumbles en je ontdekt allerlei variaties hierop. Vervolgens leer je hoe je verschillende combinaties samenbrengt. Het resultaat? Een maximum aan smaken en texturen, een minimum aan handelingen. Ideaal voor een stressvrije service in het restaurant.  Na het volgen van deze opleiding kies je niet meer voor een (deels) kant-en-klare oplossing maar ga jij voor de ‘real deal’. 

Wat ga je leren?

  • Dessertontwerp: krachtige en subtiele smaken, zoet en aciditeit uitbalanceren tot een evenwichtig en mooi smakenpallet met verschillende texturen. 
  • Hoe je door een goede mise-en-place en houdbaarheid van de bereidingen jouw tijdsinvestering beperkt. 
  • Alternatieven voor vegan/allergenen
  • Tips en tricks van een ervaren patissier die op sterrenniveau heeft gewerkt. 

Tip: volg ook deze opleidingen… 

Trainer

Tom Van Loock

Toelatingsvoorwaarden

Minimale kennis zoals bv: een cake bakken, slagroom kloppen, zanddeeg maken. 

Agenda

Desserten: een sterke basis

  • dinsdag 3 december 2024 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Desserten: een sterke basis

  • dinsdag 10 december 2024 - 10:00 - 16:00
Roeselare

CVO Creo - Campus Umami, Blekerijstraat 76, 8800, Roeselare

(Google Maps)

Gratis parking. +/- 15min te voet van Station Roeselare.

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.