Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren Nieuw
Fermentatie is hot and happening, maar hoe doe je dit in een professionele context? Deze praktijkgerichte opleiding start met een theoretische basis om het procedé volledig te begrijpen. Dan is het tijd voor actie: je zet vijf fermentaties op om mee te nemen. Je gaat ook koken voor meer diepgang in je gerechten.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Je hebt gezocht en gevonden! Dit is een professionele, praktische fermentatiecursus toegepast op de horeca. Expert Natalie Schrauwen van Elder-Lab maakt fermenteren haalbaar en begrijpbaar. Dankzij haar inzichten en checklist word je meester van het fermentatieproces. Je leert fermenten starten, de veiligheid controleren via enkele essentiële parameters, de fermenten bijsturen én verwerken voor meer diepgang in je gerechten. Laat het bruisen en pruttelen!
Wat ga je leren?
-
Dit wordt de start of de reset van jouw fermentatiekunsten dankzij de stevige maar vooral duidelijke theoretische basis: wat zijn de smaakreferenties waarop je je moet richten? Welke technieken en parameters kan je testen?
-
Een checklist voor de monitoring van fermenten
-
Zelf 5 simpele maar originele fermentatietypes maken om mee te nemen
-
Koken met fermenten voor meer diepgang en complexiteit in je recepturen en voor minder foodwaste in de keuken.
Tip: heb je fermenten waarover je onzeker bent? Neem ze mee en vraag ter plekke advies.
Voor wie?
- Deze professionele kookworkshop is toegankelijk voor beginners, omdat je start vanaf nul.
- Tegelijk vernieuwend voor degenen met ervaring in fermentatie om technieken te perfectioneren: hierna ga je efficiënter, professioneler en creatiever aan de slag.
Trainer
Expert fermentatie Natalie Schrauwen (Elder-Lab).
Agenda
Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren
- dinsdag 11 februari 2025 - 10:00 - 16:00
Gratis parking vlakbij. Bus n°11 vanuit station Genk.
Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren
- maandag 24 februari 2025 - 10:00 - 16:00
Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren
- donderdag 24 april 2025 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).
Prijs
Gratis deelnameGoed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.