Leiderschap

Een vliegende start als leidinggevende Nieuw

Als nieuwbakken leidinggevende voel je je nog wat onwennig in je rol. Feedback geven. Collega’s aansturen. Een briefing organiseren. Hoe doe je dat? Deze opleiding geeft je de essentiële (basis)principes mee. Van actief luisteren tot teamdynamiek doorgronden. Zo sta jij sterker in je schoenen en is je team gemotiveerder.

één dag Voor alle niveaus Operationeel leiderschap

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

 • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
 • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
 • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Alles start met zelfinzicht. Ook deze opleiding. Wat zijn jouw drijfveren als leidinggevende? Wat voor leider wil je zijn? Een belangrijke oefening omdat het je doet stilstaan bij het effect van je communicatiestijl op anderen. Hierop oefenen we. Op maat, want als chef-kok zit je met andere onzekerheden dan een maître d'hôtel.

We frissen enkele essentiële communicatievaardigheden op en gaan hier een stapje in verder. Wat is het verschil tussen horen en actief luisteren? Hoe organiseer je briefings en teammeetings? Hoe vraag je door? Want die stipte collega die plots altijd te laat is, misschien zit hier wel iets meer achter? Allemaal vaardigheden die je al doende oefent. Om zo te groeien naar een zelfverzekerdere leider. Met een team achter zich dat zich herkent in jouw drijfveren en klaar is om te groeien.

Wat leer je?

 • Zelfbewustzijn als leider, feedbackvaardigheden, actief luisteren, vraagstellingstechniek, teamdynamiek … allemaal technieken en tools die je met veel oefeningen en rollenspelen onder de knie krijgt.
 • Operationeel beheer: wat wordt er van je verwacht? Wat zijn je rollen als leidinggevende? Door hier meer inzicht in te krijgen, leer je beter in te plannen, te organiseren en je dagelijkse plannen efficiënter te organiseren.
 • Het doel? Door bewuster te communiceren functioneert je team beter, zijn de klanten meer tevreden en past de nieuwe rol als leidinggevende je als gegoten.

Volg hierna de andere modules uit het traject Operationeel leiderschap: toolkit voor (nieuwe) leidinggevenden.

Trainer

Elan Learning

Toelatingsvoorwaarden

Voor (beginnende) leidinggevenden & werkgevers* die handvatten wensen om te groeien in hun (nieuwe) functie. Want gisteren was je misschien nog 'één van de medewerkers’ en vandaag sta je een trapje hoger. Dat vraagt om andere vaardigheden. Nog meer uit deze opleiding halen? Volg dan ook de andere opleidingen uit het traject 'Operationeel leiderschap'.   

*Zie ook de algemeen geldende toelatingsvoorwaarden bovenaan deze pagina

Agenda

Een vliegende start als leidinggevende

 • donderdag 24 oktober 2024 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal en betalende Parking Antwerpen Centraal.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Dat kan! Ontdek meer over onze formule 'Bedrijfsopleidingen'.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Operationeel leiderschap: Toolkit voor (nieuwe) leidinggevenden: 
 1. Een vliegende start als leidinggevende 
 2. Je shift slim organiseren en oplossingsgericht handelen
 3. Hoe de samenwerking in goede banen leiden? 
 4. Coachend delegeren: laat je team schitteren
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.