Leiderschap

Je shift slim organiseren en oplossingsgericht handelen Nieuw

Verwacht het onverwachte. In de horeca is dat de enige zekerheid. Hoe ga je hier als (nieuwe) leidinggevende mee om? Door vooraf goed in te schatten wat er op je afkomt, door prioriteiten te stellen en door oplossingsgericht de zaken aan te pakken.

één dag Voor alle niveaus Operationeel leiderschap

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

 • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
 • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
 • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Onthoud dat een vlotte service/shift altijd start met een goede voorbereiding. Heb je voldoende personeel ingepland? Weet iedereen op voorhand wat er verwacht wordt? Wat pak je nu aan en wat kan wachten? Wat kan je binnen je invloed zo effectief mogelijk organiseren?

Wanneer je dat proactief in kaart brengt, sta je sterker in je schoenen. Ook wanneer er toch een kink in de kabel komt. Want na deze opleiding heb jij de handvatten om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Om hier oplossingsgericht mee om te gaan en vlot te schakelen naar een plan B. Zo houd je de stress onder controle, gaat je team gemotiveerder aan de slag en keren je klanten tevreden naar huis.

Wat leer je?

 • Je leert taken in kaart brengen en prioriteiten stellen. Hoeveel tijd besteed je aan bepaalde taken? Wat is het verschil tussen efficiëntie en effectiviteit? Allemaal zaken die helpen bij een goede voorbereiding en planning.
 • Planning opgesteld? Goed bezig. Je weet ook hoe je die motiverend communiceert naar je medewerkers.
 • Met praktische oefeningen leer je oplossingsgericht aan de slag te gaan. Jouw mindset? Positief. Laat het onverwachte maar komen.  

TIP: Volg ook de andere modules uit het traject Operationeel leiderschap: toolkit voor (nieuwe) leidinggevenden.

Ik kreeg verschillende tools aangereikt om beter prioriteiten te kunnen stellen. Ik werd me ervan bewust dat ik op veel meer zaken invloed heb dan ik dacht. Daarnaast waren er nog zoveel kleinere tips om dagelijks toe te passen.

Deelnemer

Trainer

Obelisk

Toelatingsvoorwaarden

Voor (beginnende) leidinggevenden & werkgevers* die handvatten wensen om te groeien in hun (nieuwe) functie. Want gisteren was je misschien nog 'één van de medewerkers’ en vandaag sta je een trapje hoger. Dat vraagt om andere vaardigheden. Nog meer uit deze opleiding halen? Dan volg je best eerst de opleiding Een vliegende start als leidinggevende

 

*Zie ook de algemeen geldende toelatingsvoorwaarden bovenaan deze pagina.

Agenda

Je shift slim organiseren en oplossingsgericht handelen

 • dinsdag 8 oktober 2024 - 09:00 - 17:00
Genk

Carbon Hotel, Europalaan 38, 3600, Genk

(Google Maps)

Betalende parkings in de buurt. Tegenover Genk station.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Operationeel leiderschap: Toolkit voor (nieuwe) leidinggevenden: 
 1. Een vliegende start als leidinggevende 
 2. Je shift slim organiseren en oplossingsgericht handelen
 3. Hoe de samenwerking in goede banen leiden? 
 4. Coachend delegeren: laat je team schitteren
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.