Food

Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)

Het hele jaar door barbecueën? Gastronoom Piet Vansteenbergen toont je welke smaken en texturen je op tafel tovert met gesloten grillsystemen zoals houtskoolovens (Mibrasa, Josper …) en kamado (Green Egg). Je leert ook zelf pure producten, van aperitief tot dessert, roken en grillen op gastronomisch niveau. Proef ze!

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Waar je van versteld zal staan? Hoe breed je kan gaan met indoor grillen: pizza’s, met boter gerookte bearnaise, gegrilde citroenen ... Alles kan. En wat vooral opvalt zijn de smaken en texturen. Nergens mee te vergelijken. Vanaf de zijlijn begeleidt innovatiechef Piet Vansteenbergen je terwijl je avocado’s boven de gloeiende kolen bruint, zalm een subtiele smokey toets geeft en de ananas zwart blakert. Pure ingrediënten die je met korte grill- en rooktechnieken een smaakniveau hoger tilt. Na deze opleiding weet je dat je met een pan veel kan, maar dat de echte magie uit een gesloten grillsysteem komt.

Wat ga je leren?

  • Met een mix van theorie en praktijk, ken je na deze opleiding de gesloten grillsystemen op je duimpje. Waarom heeft de Green Egg die vorm? En wat zijn de voor- en nadelen van de Josper Grill?
  • Daarna leg je de seizoensgebonden vis, groenten, schaaldieren en het vlees zelf op de rooster. Je geeft subtiele rookaccenten op gastronomische schaal. En ontdekt zo gegrilde en gerookte componenten die je daarna zelf in je menu puzzelt.
  • Je vergelijkt pure producten van op de grill met die uit de pan. Al proevend. Een dankbare oefening. Want zo ontdek je de troeven van de indoor grill.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.