Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.
Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)
Het hele jaar door barbecueën? Gastronoom Piet Vansteenbergen toont je welke smaken en texturen je op tafel tovert met gesloten grillsystemen zoals houtskoolovens (Mibrasa, Josper …) en kamado (Green Egg). Je leert ook zelf pure producten, van aperitief tot dessert, roken en grillen op gastronomisch niveau. Proef ze!
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Indoor grillen ... in de hedendaagse keuken'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.
Waar je van versteld zal staan? Hoe breed je kan gaan met indoor grillen: pizza’s, met boter gerookte bearnaise, gegrilde citroenen ... Alles kan. En wat vooral opvalt zijn de smaken en texturen. Nergens mee te vergelijken. Vanaf de zijlijn begeleidt innovatiechef Piet Vansteenbergen je terwijl je avocado’s boven de gloeiende kolen bruint, zalm een subtiele smokey toets geeft en de ananas zwart blakert. Pure ingrediënten die je met korte grill- en rooktechnieken een smaakniveau hoger tilt. Na deze opleiding weet je dat je met een pan veel kan, maar dat de echte magie uit een gesloten grillsysteem komt.
Wat ga je leren?
- Met een mix van theorie en praktijk, ken je na deze opleiding de gesloten grillsystemen op je duimpje. Waarom heeft de Green Egg die vorm? En wat zijn de voor- en nadelen van de Josper Grill?
- Daarna leg je de seizoensgebonden vis, groenten, schaaldieren en het vlees zelf op de rooster. Je geeft subtiele rookaccenten op gastronomische schaal. En ontdekt zo gegrilde en gerookte componenten die je daarna zelf in je menu puzzelt.
- Je vergelijkt pure producten van op de grill met die uit de pan. Al proevend. Een dankbare oefening. Want zo ontdek je de troeven van de indoor grill.
Trainer
Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet
Agenda
Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)
- maandag 23 oktober 2023 - 10:00 - 16:00
Parking van Bossuyt ter beschikking. Moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.
Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)
- dinsdag 14 november 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking vlakbij. Bus n°11 vanuit station Genk.
Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)
- dinsdag 5 december 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking voor de deur.
Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)
- maandag 26 februari 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).
Prijs
Gratis deelnameGoed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.