Food

Unieke recepten creëren met de Foodpairing® app

Klaar om je comfortzone te verlaten? Tijdens deze professionele kookworkshop creëer je onverwachte smaakcombinaties waarvan het succes wetenschappelijk bewezen is. Je gebruikt daarbij de Foodpairing® Tool: een impressionante database van 1700 smaken en ingrediënten.

2 dagen Ervaren

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Veel chefs vertrouwen op hun intuïtie om nieuwe gerechten te bedenken. Maar een beetje hulp is natuurlijk altijd welkom. Tijdens deze 2-daagse praktijkopleiding maak je gebruik van de Foodpairing® technologie om tot wetenschappelijk onderbouwde smaakcombinaties te komen. Maar opgelet, het is niet omdat er een match is tussen twee ingrediënten, dat het sowieso lekker is. De bereidingswijze, de verhoudingen,... spelen een cruciale rol. Tijdens deze kookopleiding krijgt je creativiteit een ongeziene boost want je treedt echt uit je comfortzone!

Wat is de Foodpairing® technologie?

Foodpairing® is een wetenschappelijk onderbouwde methode die identificeert welke ingrediënten goed bij elkaar passen o.b.v. hun gemeenschappelijke aroma’s. Geloof het of niet, maar 80% van onze smaakbeleving wordt bepaald door de aroma’s, dus door ons reukvermogen. Slechts 20% door smaak en textuur. Bekijk hier het filmpje: How to create a pairing on www.foodpairing.com - YouTube

Wat ga je leren?

Dag 1:

  • Je krijgt inzicht in originele pairings van ingrediënten, zowel voor voor-, hoofd- als nagerechten. Wist je dat kiwi matcht met oesters? En porcini met koffie én kaas? 
  • Je leert werken met de bijzondere app Foodpairing.com én krijgt gratis toegang tot de uitgebreide database van 1000 ingrediënten én inspirerende recepten.
  • Je verruimt je kennis en ontdekt ingrediënten waar je anders nooit aan zou denken.

Dag 2:

  • Je zet de Foodpairing-suggesties om in evenwichtige recepten door te experimenteren met smaak, texturen, bereidingen, verhoudingen,.... Samen met de trainer (chefkok Piet Van steenbergen) bereid je unieke gerechten waar je zelf nooit aan zou denken.
  • Je krijgt de recepten mee naar huis.

Na de opleiding heb je een jaar lang gratis toegang tot de uitgebreide pro versie (1700 ingrediënten) van de Foodpairing.com tool Om de tool optimaal te gebruiken, vragen we je om je laptop of iPad mee te nemen naar de opleiding.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Toelatingsvoorwaarden

Voor deze opleiding is vakmanschap en productkennis erg belangrijk. Bij voorkeur heb je dus ervaring in een professionele keuken als sous-chef of chefkok.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.