Medewerkers vinden en binden
Een origineel concept, bereikbare locatie, knap interieur, evenwichtige kaart, kwaliteitsproducten, … Jouw zaak heeft het allemaal. Maar hoe zit het met je personeel? Is het voor jou ook een hele uitdaging om geschikte medewerkers te vinden? En ze voor langere tijd binden aan je zaak, dat is ook niet evident? Lees dan verder.
Info, tips en advies
Je medewerkers binden aan je zaak
Werkbaar werk: verhoog de jobtevredenheid bij je team
Wie zich goed voelt op de werkvloer, is minder vaak ziek, leert meer, heeft meer plezier in zijn werk en is bijgevolg beter in staat om aan de werkvereisten te voldoen. Een werkbare job, dat is een fijne job die jouw medewerkers lang en boordevol energie kunnen volhouden! Hoe krijg je dat voor mekaar?
Werk maken van een non-discriminatiecode
Horeca Forma publiceerde samen met 30 andere sectorfondsen een handleiding Non-discriminatie. Dit helpt bedrijven bij het ontwikkelen van een eigen anti-discriminatiebeleid.
Gratis opleidingen van onschatbare waarde
Gratis opleidingen van onschatbare waarde
Horeca Forma organiseert korte, praktijkgerichte opleidingen voor beginnende en ervaren horecamedewerkers, voor kleine en grote bedrijven in PC 302. Gratis deelname, gegarandeerd resultaat.
Succesvol rekruteren
Moeite om horecapersoneel te vinden? Schakel dan je eigen medewerkers in!
Verloopt jouw zoektocht naar goed personeel wat stroef?
Gooi het eens over een andere boeg met ‘via-via-werving’ en wie weet boek je hiermee wél goede resultaten. Met ons stappenplan kan je er onmiddellijk mee aan de slag!
7 slimme manieren om meer mensen te bereiken met je vacature
Normaalgezien opent de horeca op 1 mei weer de deuren. Misschien zoek je extra volk om je zomerplannen te realiseren? Wacht dan niet met de verspreiding van je vacature(s) en volg ons advies om meer kandidaten te bereiken.
10 geboden van een sterke (horeca) vacaturetekst
De jacht op nieuwe medewerkers is geopend. En wie de juiste wapens in handen heeft, heeft meer kans om de buit binnen te halen. Laten we beginnen bij het begin: het opstellen van je vacaturetekst. Samen met de experts van Jobkitchen schreven we deze 10 geboden van een sterke vacature. Let the battle begin!
Rekruteren via Instagram: download je inspiratiebundel
Je deelde je vacature alvast via jobwebsites? Super! Nu kan je ook nog je Instagramprofiel inzetten. Grote kans dat een kandidaat je pagina komt inspecteren. Of dat er potentiële sollicitanten onder je volgers zijn. Maar hoe zorg je nu voor een aantrekkelijk profiel? En hoe overtuig je werkzoekenden met je posts?
Tewerkstellingsmaatregelen in de horeca
Deze tewerkstellingsmaatregelen geven je het nodige (financiële) duwtje in de rug om werkzoekenden met verschillende profielen aan te trekken!
Opleidingen voor werkgevers & leidinggevenden
Opleiding: Hoe kies ik de beste sollicitant
Hoe kies ik de beste sollicitant
Tijdens deze gratis 1daagse opleiding bekijken we de mogelijkheden en knelpunten van een sollicitatieprocedure in de horeca. Van vacatures opstellen tot het voeren van een sollicitatiegesprek en het onthaal van je nieuwe medewerker.
Opleiding: Je medewerkers (tevreden) houden
Je medewerkers (tevreden) houden
Goede werknemers zie je niet graag vertrekken. In deze opleiding leer je meer over hoe je personeel tevreden houdt, hoe je ziekteverzuim tegengaat en levenslangs leren stimuleert.
Opleiding: Leidinggeven
Leidinggeven
In deze opleiding werk je aan je vaardigheden om medewerkers te leiden en begeleiden. We vertalen je eigen situatie naar concrete acties waarmee je onmiddellijk aan de slag kan gaan.
Handige opleidingen tijdens een inwerkingsperiode
Opleiding: Eerste stappen in de keuken
Eerste stappen in de keuken
Pas gestart in een professionele keuken en je mist ervaring? Of je wil als zaakvoerder op korte tijd je nieuwe keukenmedewerkers inwerken? Of je bar- en zaalpersoneel ‘keukenklaar’ maken? Deze opleiding gaat over de basics der basics m.b.t. snijtechnieken, keukentoestellen, HACCP, allergenen en werkorganisatie.
Opleiding: Eerste stappen in de bediening
Eerste stappen in de bediening
In de zaal zijn alle ogen op jou gericht, best spannend als je nog niet veel ervaring hebt. Wil je correct leren inschenken, borden dragen, inzetten en afruimen? Zonder morsen, zonder scherven en liefst op sneltempo én met een big smile? Deze praktische opleiding helpt je op weg!
Opleiding: Bar basics
Bar basics
Leer de basisprincipes voor het perfect runnen van een bar. Gratis 1 daagse opleiding gericht op bartenders.