Meer tijd en creativiteit dankzij de opleidingen van Horeca Forma
1. Kan ik mijn kaart beperken
2. Wat doen we zelf, wat besteden we uit?
6. Hoe breng ik meer structuur in mijn service?
8. Welke drankjes kunnen (deels) op voorhand gemaakt worden?
Opleiding: Bar basics
Bar basics
Leer de basisprincipes voor het perfect runnen van een bar. Gratis 1 daagse opleiding gericht op bartenders.
Opleiding: Wintercocktails
Wintercocktails
Je weet na deze opleiding welke winterse kruiden en bitters te gebruiken om de ideale wintercocktail te maken. Je cocktails zullen verkopen als zoete broodjes!
Opleiding: Wintermocktails
Wintermocktails
De herfst en winter spelen in op onze emoties en smaken. Mango’s en aardbeien maken plaats voor appels, gember, chai en butterscotch. We helpen onze gasten door deze koude periode met hartverwarmende mocktails.
Opleiding: Zomercocktails
Zomercocktails
Leer de juiste combinaties van frisse en zomerse ingrediënten kennen. En maak jouw perfecte zomercocktail. Gratis 1daagse opleiding.
Opleiding: Zomermocktails
Zomermocktails
Bij de eerste zonnestralen, hoort een verfrissend drankje. Hoe kun je je gasten verrassen met een lekker alcoholvrij alternatief?
Opleiding: Intro tot mixology, de kunst van cocktails mengen
Intro tot mixology, de kunst van cocktails mengen
Leer je eigen cocktails creëren en vind de ideale balans tussen fruitigheid, aciditeit, kruidigheid, een bitter en misschien zelfs rook.
Opleiding: De wereld van spirits, sterke dranken en likeuren
De wereld van spirits, sterke dranken en likeuren
Spijker je kennis van spirits en sterke dranken bij. Tijdens deze opleiding leer je professioneel ruiken en proeven. Je klanten adviseren loopt vanaf nu van een leien dakje.
Opleiding: Kombucha, waterkefir, kruideninfusies en ice tea
Kombucha, waterkefir, kruideninfusies en ice tea
Na deze gratis tweedaagse opleiding maak je de heerlijkste infusies met planten en bloemen. En verras je je klanten met een kefir of kombucha drankje!
Opleiding: Gastvrij verkopen voor meer omzet
Gastvrij verkopen voor meer omzet
Meer omzet en oprechte gastvrijheid in de horeca, het is een logische en vooral ook een gouden combinatie. In deze opleiding leer je de gast overtuigen via twintig verkooptips. Niét pusherig, wel attent. En met een eerlijk en voldaan gevoel achteraf, voor jou en de gast. Let’s sell it, but softly.
9. Betrek ik mijn medewerkers voldoende?
11. Wat doen mijn medewerkers als het rustig is?
Opleiding: Barista Level 1
Barista Level 1
Na deze opleiding kennen de molen en espressomachine geen geheimen meer voor jou. Je klanten krijgen hierna steevast het perfect geserveerde kopje van je!
Opleiding: Bar basics
Bar basics
Leer de basisprincipes voor het perfect runnen van een bar. Gratis 1 daagse opleiding gericht op bartenders.
12. Wat kunnen mijn gasten zelf doen?
Opleiding: Gastvrijheid, meer dan een glimlach
Gastvrijheid, meer dan een glimlach
De gastvrijheid van de medewerkers is voor een horecazaak even belangrijk als de menukaart, het interieur, de kwaliteit van een gerecht, … Deze praktische opleiding geeft je concrete tips om de gastvrijheid in je zaak structureel te verbeteren. Met een fijnere sfeer, betere reviews en meer omzet tot gevolg.
Opleiding: Je eigen marketingplan opstellen: basisopleiding voor de horeca
Je eigen marketingplan opstellen: basisopleiding voor de horeca
Tijdens deze opleiding leer je de basisstappen om een digitaal marketingplan op te stellen. En ook waar je inspiratie kan halen voor je content en op welke kanalen je deze best deelt.
13. Sleutel ik aan de capaciteit, uurroosters, openingstijden?
14. Welke technologie kan mij helpen?
Opleiding: Sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken
Sneller en efficiënter werken dankzij vacuümkoken
Vacuüm koken zorgt voor sappigere, smaakvollere, voedzamere ingrediënten en gerechten. Tijdens deze opleiding leer je dit kookproces toepassen op vis, vlees en groenten.
Opleiding: Foodcostberekening
Foodcostberekening
In een financieel gezonde zaak zijn de gerechten niet alleen lekker, maar ook winstgevend. Daarom leer je in deze opleiding hoe je kostprijzen berekent en optimaliseert m.b.v. een gratis foodcostberekeningstool.
Opleiding: De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
De basis van je prijsberekening legde je al in de opleiding foodcostberekening. Maar om de juiste prijzen op je kaart te zetten, is er meer nodig dan kostprijsberekeningen alleen. Na deze 2-daagse interactieve opleiding kan je doordacht prijzen (her)bepalen en een rendabele kaart samenstellen.