Gratis opleidingen van onschatbare waarde

Werk je in de horeca of stel je mensen te werk in de horeca (Paritair Comité 302)? Dan helpen wij jou en je horecazaak vooruit met korte, praktijkgerichte opleidingen. Meedoen is gratis, het resultaat proef je meteen!

Gratis...voor wie?

  • Onze opleidingen zijn er voor werknemers in de horecasector Paritair Comité 302. Zij kunnen onze opleidingen gratis volgen en dit tot één jaar na hun laatste werkdag in de sector. 
  • Bovendien belonen wij opleidingsminded werkgevers. Als je je medewerker(s) inschrijft voor één of meer opleidingen, dan krijg jij als werkgever minstens 2 jaar gratis toegang tot het complete aanbod. Twijfel je nog? Kies dan eerst één opleiding naar keuze voor jezelf en oordeel zelf.
  • Werkgevers hebben in elk geval toegang tot de HACCP-opleiding, de financiële opleidingen, de leermeesteropleiding en de opleiding 'Je medewerkers (tevreden) houden'. 
  • Als je een groep collega's samenbrengt, kan de opleiding ook georganiseerd worden in je zaak.

Vrije plaatsen binnenkort in Gent

Onze opleidingen vinden plaats in verschillende Vlaamse centrumsteden, waaronder Gent. Je vindt onze trainers regelmatig in Atelier833 (Merelbeke), Amaranth, Hotelschool Gent, ZwartWit, Eltón, Hotel Den Briel, Holiday Inn Gent Expo en Holiday Inn Express Gent. Klik op de opleidingstitel om de beschikbare data en locaties te zien.

Keukenopleidingen met beschikbare plaatsen

Opleiding: Haal meer uit je keukentoestellen

Haal meer uit je keukentoestellen

Meer uit je keukentoestellen halen? Strak plan. In deze praktische opleiding ontdek je de ins en outs van verschillende keukenrobots, van de combisteamer, kitchenaid (Kenwood) en het vacuümtoestel. En voor je het weet, heb je een extra rechterhand in jouw professionele keuken.
Opleiding: Zeevruchten gastronomisch bereiden

Zeevruchten gastronomisch bereiden

Tijdens deze workshop leer je topgerechten maken o.b.v. schaal- en schelpdieren. Je werkt met producten van het seizoen (bv. Kreeften, kokkels, sint-jacobsvruchten, mosselen, scheermessen, wulk, enz) aan de zijde van ervaren sterrenchef Michael Vander
Opleiding: Soep met een plus

Soep met een plus

Met soep kan je alle kanten uit. Van een klassieke erwtensoep tot een Thaïse kippenbouillon. Topchef Sebastian Sandor leert je de basistechnieken én verrast je met creatieve varianten. Voor winter én zomer.
Opleiding: Creatief met streetfoodklassiekers

Creatief met streetfoodklassiekers

Praktische, gratis opleiding met gepimpte streetfood zoals hamburgers & fries, soft shell tacos, rolls, wraps enz. Ook vegetarisch. Speciaal voor koks en ander keukenpersoneel.
Opleiding: Streetfood: wereldwijde inspiratie

Streetfood: wereldwijde inspiratie

Tijdens deze praktische opleiding haal je inspiratie uit creatieve Aziatische, Europese en Amerikaanse streetfoodbereidingen met vlees, vis en groenten. De opleiding is gratis voor werknemers en werkgevers in de horeca.
Opleiding: Allergenenvrij koken in de praktijk

Allergenenvrij koken in de praktijk

Meer en meer gasten geven een allergie of intolerantie door bij het reserveren. Je wilt natuurlijk niet inboeten in smaak, maar hoe pak je dit aan? Deze kookworkshop geeft je inspiratie om zelf lekkere alternatieven klaar te maken.

Opleidingskalender Vlaanderen

Horeca Forma organiseert opleidingen in alle provincies. In onze online kalender kijken we vijf maanden vooruit. Elke eerste dag van de maand openen de inschrijvingen voor een nieuwe maand.

Opleidingskalender