Food

Streetfood: wereldwijde inspiratie

Tijdens deze praktische opleiding haal je inspiratie uit creatieve Aziatische, Europese en Amerikaanse streetfoodbereidingen met vlees, vis en groenten. Je leert al doende!

één dag workshop Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Streetfood is een culinaire stroming op zich. Dagelijks strijden duizenden chefs wereldwijd vanuit hun foodtruck of eetstalletje om de beste, creatiefste gerechten te serveren. In deze streetfood opleiding ligt de focus op vlees - , veggie – en zeebereidingen, geïnspireerd op gerechtjes uit Azië, Europa en Amerika. In deze workshop ga je aan de slag met authentieke en uitdagende ingrediënten en de lokale alternatieven. Streetfood op culinair niveau!

Wat ga je leren? 

  • Je ziet de succesfactoren en valkuilen van streetfood.  

  • Je leert een eigen twist en originaliteit toevoegen.

  • Je gaat aan de slag met platbroden, Kimchi en Bahn Bao en andere authentieke gerechtjes die je niet zo snel in België vindt.

  • Je focust op zowel vlees-, veggie- als zeebereidingen.

  • Je werkt met schelpdieren, zeewier en moeilijke stukken vlees zoals stierenstaart.

  • Je komt te weten hoe je dit toepast in de zaak waar je werkt.

Tip: Heb je nog niet veel ervaring met koken, dan raden we de basisopleidingen ‘Creatief met streetfoodklassiekers’ en Mezze,extra beleving aan tafel aan.

Eén voor één smaakbommetjes en mooie presentaties op het bord. De leuke sfeer maakte het helemaal af.

Dirk De Troy, kok bij De Maekerij Leuven

Trainer

Céline Adyns. Meer info en meer opleidingen met Céline

Toelatingsvoorwaarden

Van kersverse keukenmedewerker tot ervaren kok, tijdens deze praktische opleiding leer je altijd bij. Van technieken tot productkennis of gewoonweg frisse inspiratie voor je kaart.   

Om de gerechten uit deze opleiding te kunnen toepassen in jouw zaak, heb je een professionele keuken nodig. In een café of bar zonder keuken is dit niet toepasbaar.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.