Food

Mezze, extra beleving aan tafel

Ga aan de slag met mezze! Kleurrijke, authentieke gerechtjes uit de mediterrane keuken die je serveert als bijgerecht, sharing dish, lichte lunch, amuse en nog veel meer.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Mezze is meer dan alleen Griekse hapjes. Het zijn kleine authentieke gerechtjes uit de Midden – Oosterse en Noord-mediterrane keuken waarmee je alle richtingen uit kan. Je kan ze serveren als bijgerecht, aanbieden als sharing dishes op een aperoplank, je kan er ook de brunch mee opvrolijken of in de kijker zetten op je seizoenskaart.

Tijdens deze professionele workshop ontdek je originele gerechtjes, rijk aan smaak en vrij eenvoudig te bereiden. En hadden we al gezegd dat de foodcost verrassend laag ligt?

Wat ga je leren?  

  • Aan de slag met authentieke, originele maar makkelijk verkrijgbare producten geïnspireerd door de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken
  • Je leert werken met whole foods, verse tamarinde, droge munt, granaatappelmelasse, gebakken citroen, boekweit, bloemen,
  • Ook maak je verschillende soorten platte broden en kruidenmengelingen. Home made, 100%!
  • Bij elk recept komen tips om de winstmarge te verhogen.
  • Je krijgt inspiratie om (nog meer) je stempel te drukken op (klassieke) gerechten die toch al op je kaart staan.
  • Je krijgt ideeën voor je seizoenskaart.
  • Omdat veel mezze vegetarisch, vegan, glutenvrij en lactosevrij zijn, vind je nieuwe manieren om allergenen te omzeilen.

Trainer

Céline Adyns. Meer info en meer opleidingen met Céline.

Toelatingsvoorwaarden

Van kersverse keukenmedewerker tot ervaren kok, tijdens deze opleiding leer je altijd wel iets bij. Van technieken tot productkennis of gewoonweg frisse inspiratie voor je kaart. Deze opleiding is ook geschikt voor wie in een bar werkt en geen keuken ter beschikking heeft.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.