Dranken, Gastvriendelijkheid en Bediening

Slow Coffee: zetwijzen en opgiettechnieken Nieuw

Slow coffee is hip! In deze praktische workshop leer je van een OR Coffee-barista hoe je filterkoffie opgiet volgens de regels van de kunst. 

halve dag Voor alle niveaus

Horeca Forma organiseert gratis opleidingen voor horecawerknemers die RSZ-bijdragen afstaan in het Paritair Comité 302. Dat zijn vaste werknemers, extra's & werkstudenten. En dit tot één jaar na hun laatste werkdag. Werkgevers zijn welkom zodra hun personeel opleiding volgt.

Over deze opleiding

De makkelijkste manier om een heerlijke kop koffie te zetten? Da’s opgieten! Je leert van een professional wat de theorie is achter slow coffee, ook bekend als filterkoffie. Daarna steek je zelf de handen uit de mouwen. Aan het einde van de workshop heb je verschillende methodes en recepten op zak waarmee je in jouw zaak aan de slag kunt.

Wat ga je leren?

  • Welke details filterkoffie écht lekker maken (extractietheorie)
  • De 7 factoren die de smaak van slow coffee beïnvloeden
  • Welke soorten koffie er bestaan
  • Hoe je filterkoffie zet voor een grote groep (batch brew)
  • Wat het verschil is tussen de verschillende manuele zetwijzen (V60, Kalita, Chemex, French Press, Aeropress,…)

Tip: combineer deze halve dag met een halve dag 'Cold coffee'.

Trainer

OR Coffee.

Agenda

Slow coffee: zetwijzen en opgiettechnieken

  • dinsdag 20 oktober - 09:00 - 12:30
Westrem

Koffiebranderij Or, Dorpsstraat 31, 9230 Westrem

(Google Maps)

Gratis parking op het einde van het terrein.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Tip: combineer deze opleiding met de opleiding Cold coffee op dezelfde dag.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.