Food

Koken met verse zeevruchten van het seizoen Nieuw

Schaal- en schelpdieren zijn heerlijke, maar wispelturige producten. Na deze professionele training met Michael Vanderhaeghe zijn taaie coquilles of droge kreeften voltooid verleden tijd.

één dag workshop Voor alle niveaus

Horeca Forma organiseert gratis opleidingen voor horecawerknemers die RSZ-bijdragen afstaan in het Paritair Comité 302. Dat zijn vaste werknemers, extra's & werkstudenten. En dit tot één jaar na hun laatste werkdag. Werkgevers zijn welkom zodra hun personeel opleiding volgt.

Over deze opleiding

Ben je klaar voor een duik in de Noordzee? Figuurlijk dan! Topchef Michael Vanderhaeghe verklapt de do’s & don'ts over koken met verse zeevruchten zoals sint-jacobsnootjes, kokkels, scheermessen, wulken, mosselen, kreeft, langoustines, enz. Na deze opleiding kan je dit lekkers perfect schoonmaken, garen, afkruiden en dresseren. Al doende ontdek je de juiste kooktechnieken. Samen met de chef maak je warme en koude bereidingen waarmee je achteraf zelf kan variëren.

Wat ga je leren?

De chef neemt 4 verschillende zeevruchten mee, geïnspireerd door de vangst en het seizoen. Jij leert:

  • 4 verse zeevruchten schoonmaken en voorbereiden
  • Deze 4 zeevruchten garen (bakken/grillen/koken, …) voor optimale smaak en textuur
  • Verwijderen van de schelp of schaal, pellen, openen
  • Tips om schaal- en schelpdieren (langer) vers te houden
  • Tips voor de mise en place van bereidingen met zeevruchten
  • Deze producten dresseren op het bord

Voor wie?

Zowel de ervaren als beginnende kok of hulpkok leert bij tijdens deze actieve training. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig over de bereiding van schaal- en schelpdieren.

Trainer

Michaël Vanderhaeghe is chef-zaakvoerder van Hostellerie Saint-Nicolas**. Hij is lid van NorthSeaChefs, Jong Keukengeweld en is Viskok van het jaar 2019. Bij Horeca Forma geeft hij 2 culinaire trainingen: Koken met verse zeevruchten van het seizoen & Aan de slag met verrassende Noordzeevis'.

Agenda

Koken met verse zeevruchten van het seizoen

  • maandag 12 oktober - 10:00 - 16:00
Elverdinge

Hostellerie Saint Nicolas, Veurnseweg 532, 8906 Elverdinge

(Google Maps)

0

Koken met verse zeevruchten van het seizoen

  • maandag 7 december - 10:00 - 16:00
Elverdinge

Hostellerie Saint Nicolas, Veurnseweg 532, 8906 Elverdinge

(Google Maps)

0

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.