Food

Zeevruchten gastronomisch bereiden

Proper gekuist, goed bewaard, juist gepeld en lekker gegaard … Da’s de basis voor een topgerecht met schaal- en schelpdieren. Maar alles kan altijd beter. Dat is precies wat sterrenchef Michael Vanderhaeghe je tijdens deze opleiding leert.

één dag workshop Ervaren LAATSTE KANS

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Mosselen met friet? Dat kan iedereen klaarmaken. Maar kreeften en kokkels, dat is toch een culinair trapje hoger. Zeker als ze volgens de regels van de kunst bereid zijn. Sterrenchef en Jeune Talent Disciples Escoffier 2017 Michael Vanderhaeghe toont je hoe het moet.

Van sint-jacobvrucht naar smaakparel en van wulk naar een wolk van een gerecht. Met de juiste textuur en vorm. Zoals het hoort. Maar oordeel vooral zelf wanneer je proeft van je knapperige kreeft en lekkere langoustines. Smakelijk!

Wat leer je?

  • Je leert hoe je zeevruchten van ‘t seizoen – kokkels, kreeften, sint-jacobvruchten, mosselen, scheermessen - bereidt, van de schoonmaak tot het dresseren. Daarbij komen je eigen basiskennis en –technieken goed van pas.
  • Je leert verrassend nieuwe technieken. Niet alleen de zeevruchten til je naar een hoger niveau, ook de andere producten op het bord krijgen een upgrade. Zo wordt een komkommer plots de basis van je jus.
  • Je leert om alles uit een relatief duur product te halen, door ze volledig in te zetten in je gerecht en de juiste bewaartechnieken toe te passen. Een minimum aan waste, een maximum aan rendement.

Trainer

Michaël Vanderhaeghe is chef-zaakvoerder van Hostellerie Saint-Nicolas**. Hij is lid van NorthSeaChefs, Jong Keukengeweld en is Viskok van het jaar 2019. Meer info en meer trainingen met Michaël?

Agenda

Zeevruchten gastronomisch bereiden

  • maandag 16 oktober 2023 - 10:00 - 16:00
Gent

Hotelschool Gent, Lange Violettenstraat 10-12, 9000, Gent

(Google Maps)

Parking Zuid is vlakbij. Tram- en bushaltes op wandelafstand.

Zeevruchten gastronomisch bereiden

  • maandag 4 december 2023 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.