Deze opleidingen bereiden je voor op het hoogseizoen

In mei en juni stomen onze opleidingen je klaar voor het hoogseizoen. Dé tip voor een zalige vinaigrette, een bestseller iced tea of zomercocktail, je grill op de perfecte temperatuur krijgen, ... je leert het allemaal in onze korte, praktische opleidingen. Gratis voor horecamedewerkers (en hun werkgevers)!
Maandag 4 April 2022

Op zoek naar een compleet overzicht van ons gratis opleidingsaanbod voor horecawerknemers?

Naar de opleidingskalender

Je zoekt inspiratie voor ....

1. Vernieuwing op de drankenkaart

Zomermocktails

Opleiding Zomermocktails

Mocktails = moneymakers

In de opleiding zomermocktails maak je evenwichtige alcoholvrije aperitieven. Je leert over de verhoudingen tussen zoet, zuur en bitter. Alle recepturen zijn geschikt om te prebatchen, zodat je op een drukke dag je mocktail serveert in slechts 10 seconden.

>> Data en locaties

Slow coffee

Opleiding: Slow Coffee en cold coffee

Zo drink je koffie in de zomer

In de opleiding 'slow coffee en cold coffee' ga je eerst even helemaal retro: je leert filterkoffie opgieten. Door deze zetwijze komen de koffiearoma's beter tot hun recht. Na de lunch ga je aan de slag met koude dranken o.b.v. espresso. Hallo latte frappe, hallo iced matcha

>> data en locaties

cocktail2

Opleiding Zomercocktails

Recepten & tips om ze klaar te maken in een handomdraai

Heb jij een seizoensgebonden cocktailkaart? Bingo! In het hoogseizoen denken we aan zomers fruit, frisse kruiden en spicy ginger. Daar zoomt Dave Aertgeerts tijdens de opleiding zomercocktails op in.

>> Data en locaties

wijn

Opleiding: WSET gecertificeerd wijnkenner

Mét internationaal erkend diploma

De WSET® Kwalificatie Wijnkennis en Wijnservice (Niveau 1) vormt een inleiding op de belangrijkste wijnstijlen. Tijdens deze 2-daagse opleiding  kom je meer te weten over het product ‘wijn’ en de vaardigheden om wijn te bewaren en serveren. Na afloop van de opleiding kan je het internationaal erkende WSET® Certificaat niveau 1 in wijnkennis behalen

 >> data en locaties

2. De zon op het bord

Mezze 4

Opleiding Mezze

De trend van sharing dishes

In de opleiding 'Mezze, extra beleving aan tafel' ga je aan de slag met whole foods, verse tamarinde, droge munt, granaatappelmelasse, gebakken citroen, boekweit, bloemen, kruidenmengelingen,… daarmee maak je allerlei kleine bijgerechtjes en hapjes.

>> Data en locaties

bbq

Opleiding 'BBQ en grillen: een vurige basis'

Focus en controle achter 't vuur

Met roken en grillen kan er al wel eens wat fout lopen. Het beheersen van de temperaturen, de juiste gaartijden en bereidingstechnieken zijn cruciaal om goede reviews te krijgen op je grillcreaties. Na  onze outdoor opleiding 'BBQ en grillen: een vurige basis' sta je vol zelfvertrouwen achter het vuur.

>> Data en locaties

salade

Opleiding 'Scoren met gezonde en betaalbare lunchrecepten'

Gezonde lunchkaart met pit

Een salade kan echt smaken. Wat dacht je van  rode bietjes met rucola en geraspte mierikswortel bijvoorbeeld? Maar hoe maak je een maaltijdsalade voldoende vullend? Tijdens de workshop 'Scoren met gezonde en betaalbare lunchrecepten' doe je inspiratie op.

>> Data en locaties

Nog véél meer opleidingen

Alle opleidingen die interessant zijn voor de horeca, vind je bij Horeca Forma: een cursus EHBO, een opleiding over HACCP of de allergenenwetgeving, foodcostberekening, omgaan met klachten, en meer. 

Opleidingskalender
Over Horeca Forma
Horeca Forma is de vormingsorganisatie van en voor de Horecasectoropgericht door de sociale partners van het Paritair Comité 302. 
Wij versterken de competenties van mensen die in de horecasector ('PC 302') werken, zodat ze sterker in hun schoenen staan, en met meer plezier en overtuiging aan de slag gaan en blijven in onze mooie sector.
Onze sterkste troef? Onze professionele, korte praktijkopleidingen, gratis aangeboden voor horecamedewerkers (en hun werkgevers, op voorwaarde dat het personeel ook opleidingen bij ons volgt).

Tags:

  • Opleidingsnieuws