Deze opleidingen bereiden je voor op het hoogseizoen
Op zoek naar een compleet overzicht van ons gratis opleidingsaanbod voor horecawerknemers?
Je zoekt inspiratie voor ....
1. Vernieuwing op de drankenkaart
Zomermocktails
Slow coffee en cold coffee
WSET level 1 Gecertificeerd Wijnkenner
Zomercocktails
Opleiding Zomermocktails
Mocktails = moneymakers
In de opleiding zomermocktails maak je evenwichtige alcoholvrije aperitieven. Je leert over de verhoudingen tussen zoet, zuur en bitter. Alle recepturen zijn geschikt om te prebatchen, zodat je op een drukke dag je mocktail serveert in slechts 10 seconden.
Opleiding: Slow Coffee en cold coffee
Zo drink je koffie in de zomer
In de opleiding 'slow coffee en cold coffee' ga je eerst even helemaal retro: je leert filterkoffie opgieten. Door deze zetwijze komen de koffiearoma's beter tot hun recht. Na de lunch ga je aan de slag met koude dranken o.b.v. espresso. Hallo latte frappe, hallo iced matcha!
Opleiding Zomercocktails
Recepten & tips om ze klaar te maken in een handomdraai
Heb jij een seizoensgebonden cocktailkaart? Bingo! In het hoogseizoen denken we aan zomers fruit, frisse kruiden en spicy ginger. Daar zoomt Dave Aertgeerts tijdens de opleiding zomercocktails op in.
Opleiding: WSET gecertificeerd wijnkenner
Mét internationaal erkend diploma
De WSET® Kwalificatie Wijnkennis en Wijnservice (Niveau 1) vormt een inleiding op de belangrijkste wijnstijlen. Tijdens deze 2-daagse opleiding kom je meer te weten over het product ‘wijn’ en de vaardigheden om wijn te bewaren en serveren. Na afloop van de opleiding kan je het internationaal erkende WSET® Certificaat niveau 1 in wijnkennis behalen
2. De zon op het bord
Mezze, extra beleving aan tafel
BBQ en grillen: een vurige basis
Scoren met gezonde en betaalbare lunchrecepten
Opleiding Mezze
De trend van sharing dishes
In de opleiding 'Mezze, extra beleving aan tafel' ga je aan de slag met whole foods, verse tamarinde, droge munt, granaatappelmelasse, gebakken citroen, boekweit, bloemen, kruidenmengelingen,… daarmee maak je allerlei kleine bijgerechtjes en hapjes.
Opleiding 'BBQ en grillen: een vurige basis'
Focus en controle achter 't vuur
Met roken en grillen kan er al wel eens wat fout lopen. Het beheersen van de temperaturen, de juiste gaartijden en bereidingstechnieken zijn cruciaal om goede reviews te krijgen op je grillcreaties. Na onze outdoor opleiding 'BBQ en grillen: een vurige basis' sta je vol zelfvertrouwen achter het vuur.
Opleiding 'Scoren met gezonde en betaalbare lunchrecepten'
Gezonde lunchkaart met pit
Een salade kan echt smaken. Wat dacht je van rode bietjes met rucola en geraspte mierikswortel bijvoorbeeld? Maar hoe maak je een maaltijdsalade voldoende vullend? Tijdens de workshop 'Scoren met gezonde en betaalbare lunchrecepten' doe je inspiratie op.
Nog véél meer opleidingen
Alle opleidingen die interessant zijn voor de horeca, vind je bij Horeca Forma: een cursus EHBO, een opleiding over HACCP of de allergenenwetgeving, foodcostberekening, omgaan met klachten, en meer.