Food

BBQ en grillen: een vurige basis

Grill je jouw vlees, vis of groenten liever met de OFYR, pelletbbq of de Kamado? Door indirect te grillen of rechtstreeks op de vlam? Na deze opleiding ken je de mogelijkheden van verschillende outdoor-toestellen en krijg je de voornaamste BBQ- en grilltechnieken onder de knie.

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Je wilt de wereld van de outdoor-BBQ verkennen. Om eens een andere smaak aan je ingrediënten toe te voegen. Of om te ontdekken of barbecueën en grillen écht iets voor jou is. Dan zit je goed bij deze (basis)horecaopleiding van de BBQ-Academy. Ontdek welk type toestel en brandstof de meeste vonken geeft. Hoe je een gloeiend vuur aanwakkert. En vooral hoe je de kolen urenlang laat verder gloeien. Daarna grill en gaar je zelf enkele hapjes klaar. Direct of indirect. Low and slow of hot and fast. Met hout, houtskool of pellets. Hoe dan ook, met de tips en tricks van BBQ Academy leg je een vurige basis om met de outdoor-BBQ aan de slag te gaan.

Wat ga je leren?

  • Je leert niet één, niet twee, maar een tiental types outdoor-toestellen met hun brandstoffen kennen. Met drie ervan gaan we praktisch aan de slag (ofyr, pelletbbq en kamado). Daarna kies je zelf welk toestel het best met jouw gerechten matcht.
  • Al doende maak je het perfecte vuur, en pas je de aangeleerde bbq- en grilltechnieken toe. Zo geef je extra smaak aan de ingrediënten.
  • Je leert spelen met warmtezones.
  • Je gaat groentjes, vlees en vis bereiden, met een focus op de toestellen en de technieken, en niét op het culinaire.

Tip: Je verdiepen in de Ofyr of andere houtgestookte (of gas-) plancha's? Volg ook 'BBQ-technieken voor de plancha'.

Trainer

BBQ Academy. Meer info en meer trainingen met BBQ Academy?

Agenda

BBQ en grillen: een vurige basis

  • maandag 24 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Roeselare

CVO Creo - Campus Umami, Blekerijstraat 76, 8800, Roeselare

(Google Maps)

Gratis parking of betalend bij parking Wallen of De Munt. +/- 15min te voet van Station Roeselare.

BBQ en grillen: een vurige basis

  • woensdag 2 april 2025 - 10:00 - 16:00
Lubbeek

Craywinckelhof, Staatsbaan 263, 3210, Lubbeek

(Google Maps)

Gratis parking. Bus 370 of 374 van Leuven station tot halte Lubbeek Schubbeek.

BBQ en grillen: een vurige basis

  • dinsdag 22 april 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Scouts Lange Wapper, Beatrijslaan 41, 2050, Antwerpen

(Google Maps)

Parking op wandelafstand. Metrohalte Van Eeden Metro vanuit Antwerpen-Centraal met lijn 5, 9 of 15.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Volg ook: 'BBQ-technieken voor de plancha' van BBQ Academy en/of de culinaire opleiding 'Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)' met chef Piet van Steenbergen. 
Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma