Food

BBQ en grillen: een vurige basis

Grill je jouw vlees, vis of groenten liever met de OFYR, pelletbbq of de Kamado? Door indirect te grillen of rechtstreeks op de vlam? Na deze opleiding ken je de mogelijkheden van verschillende outdoor-toestellen en krijg je de voornaamste BBQ- en grilltechnieken onder de knie.

één dag Basis

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Je wilt de wereld van de outdoor-BBQ verkennen. Om eens een andere smaak aan je ingrediënten toe te voegen. Of om te ontdekken of barbecueën en grillen écht iets voor jou is. Dan zit je goed bij deze (basis)horecaopleiding van de BBQ-Academy. Ontdek welk type toestel en brandstof de meeste vonken geeft. Hoe je een gloeiend vuur aanwakkert. En vooral hoe je de kolen urenlang laat verder gloeien. Daarna grill en gaar je zelf enkele hapjes klaar. Direct of indirect. Low and slow of hot and fast. Met hout, houtskool of pellets. Hoe dan ook, met de tips en tricks van BBQ Academy leg je een vurige basis om met de outdoor-BBQ aan de slag te gaan.

Wat ga je leren?

  • Je leert niet één, niet twee, maar een tiental types outdoor-toestellen met hun brandstoffen kennen. Met drie ervan gaan we praktisch aan de slag (ofyr, pelletbbq en kamado). Daarna kies je zelf welk toestel het best met jouw gerechten matcht.
  • Al doende maak je het perfecte vuur, en pas je de aangeleerde bbq- en grilltechnieken toe. Zo geef je extra smaak aan de ingrediënten.
  • Je leert spelen met warmtezones.
  • Je gaat groentjes, vlees en vis bereiden, met een focus op de toestellen en de technieken, en niét op het culinaire.

Tip: Je verdiepen in de Ofyr of andere houtgestookte (of gas-) plancha's? Volg ook 'BBQ-technieken voor de plancha'.

Trainer

BBQ Academy. Meer info en meer trainingen met BBQ Academy?

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Volg ook: 'BBQ-technieken voor de plancha' van BBQ Academy en/of de culinaire opleiding 'Meesterlijke grill- en rooktechnieken (indoor)' met chef Piet van Steenbergen. 
Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma