Food

BBQ-technieken voor de plancha Nieuw

Vuur trekt aan. Mensen zijn nieuwsgierig, zien en ruiken je bereidingen. Het watertanden kan beginnen. De bekendste open vuur plancha is natuurlijk de Ofyr. Tijdens deze opleiding leer je al doende (beter) werken met open vuur plancha én het alternatief de gasplancha.  

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

 • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
 • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
 • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Bij barbecueën met de plancha zit het hem allemaal in de technieken. De specialisten van BBQ Academy nodigen je uit rond hun plancha en leren je werken met dit veelzijdige toestel. Je ontdekt dat het niet per se om de ingrediënten draait, maar hoe je ermee aan de slag gaat. Eenzelfde stuk zalm bijvoorbeeld kan je op vijf manieren maken. Jouw creativiteit in combinatie met de mogelijkheden van het toestel zetten gevarieerde, smaakvolle gerechten op tafel. Experimenteren maar! 

Wat leer je? 

 • Je leert alles over barbecueën met de veelzijdige open vuur plancha (zoals Ofyr) én met de gasplancha, dat is een prima alternatief zonder open vuur. Je maakt kennis met de vele mogelijkheden van beide toestellen en gaat na welk toestel matcht met jouw horecaconcept. 

 • Je leert het vuur aanmaken, speelt met warmtezones, leert het vuur en de temperatuur controleren en staat stil bij het onderhoud van de plancha. In deze opleiding staat techniek centraal. 

 • Je leert werken met een heleboel accessoires: dutch oven, grillverhoger, rookplankje, wok… Je gaat zelf aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop. 

 • Hoe dan ook, met open vuur plancha zet je in op beleving op het terras of tijdens een cateringopdracht. Showcooking van de bovenste plank. 

Trainer

BBQ Academy. Ontdek meer opleidingen van BBQ Academy

Toelatingsvoorwaarden

 • Algemene basiskennis en -ervaring m.b.t. barbecueën is aanbevolen. Volg eventueel eerst de opleiding “BBQ en grillen: een vurige basis”.   
 • Enige kennis van open vuur plancha en/of gasplancha is mooi meegenomen, maar géén must. 
 • Zie ook de algemeen geldende toelatingsvoorwaarden bovenaan de opleidingspagina.

Agenda

BBQ-technieken voor de plancha

 • dinsdag 1 oktober 2024 - 10:00 - 16:00
Gavere

BBQ Academy Gavere, Slaapstraat 29, 9890, Gavere

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur. Moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
1) BBQ en grillen: een vurige basis -> 2) deze opleiding 
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.