Voorbeeldtraject finance
Eén dag bijscholing levert op termijn veel meer op dan één dag koken. Zeker als het gaat over essentiële thema’s zoals foodcostberekening en prijszetting. Cijferkampioen en chefkok Dany Dhollander verwelkomt je heel het jaar door in zijn opleidingstraject voor o.a. restaurant- of brasserieuitbaters, chefkoks, F&B-managers en andere werknemers die streven naar meer verantwoordelijkheid in de keuken.
Trainer
Dany Dhollander. Wie is Dany?
Hoe zit het traject in elkaar?
Dit traject bestaat uit 3 opleidingen van één tot twee dagen. Alle opleidingen kunnen afzonderlijk gevolgd worden (eventueel mits voorkennis), maar er is een aanbevolen volgorde. Het traject is op maat van mensen zonder financiële opleiding.
Aanbevolen volgorde:
- Start met de opleiding ‘Foodcostberekening’* (één dag). Financieel succes begint bij een correct beeld van alle kosten.
- Volg hierna de 2-daagse opleiding ‘De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart’*. Een prijs berekenen en een prijs bepalen, zijn twee totaal verschillende zaken.
- Tot slot krijg je tijdens de opleiding ‘Het management van een financieel gezonde zaak’* financieel inzicht in de balans en in de interpretatie van de belangrijkste ratio’s die de ‘gezondheid’ van een horecabedrijf uitdrukken.
(*) Deze opleidingen heetten vroeger 'Analyseer je opbrengsten via menu engineering' & ''Mijn financieel beleid'. De inhoud is ongewijzigd.
Deze opleidingen staan open voor werkgevers en werknemers in de horecasector PC 302. Deelname is gratis.
Vragen?
opleidingen@horecaformavlaanderen.be of 02 513 64 84.