Food

Hoe creatief en efficiënt koken met halffabricaten?

Het aanbod en de kwaliteit van voorgeschilde, voorgesneden en zelfs voorgegaarde producten evolueert voortdurend. Tijdens deze praktische opleiding krijg je zicht op de meerwaarde van deze zogenaamde ‘halffabricaten’ voor jouw gerechten. Laat je adviseren en experimenteer erop los met expert Piet Van Steenbergen. 

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

“Alles wat je zelf maakt, maak je beter.” Toch? Volgens trainer en culinaire wervelwind Piet Van Steenbergen is het genuanceerder. Hij verwelkomt al langer halffabricaten in de keuken. Omdat ze tijd en geld kunnen besparen zonder in te boeten op smaak en kwaliteit. Het aanbod aan halffabricaten vandaag is enorm, met ook kwaliteitsvolle opties.   

Tijdens de opleiding ga je er creatief mee aan de slag. Expert Piet van Steenbergen heeft tientallen producten bij om jou, al kokend, wegwijs te maken in de mogelijkheden. Zo gebruik je stabiele basissen en concentraten van sauzen om er verder je eigen toets aan te geven. Laat je bijvoorbeeld alle creativiteit los op reeds geschilde of zelfs voorgegaarde asperges. Of wat dacht je van een vacuüm gegaard stukje vlees zoals buikspek of ribben? Allemaal bouwstenen voor een smakelijk, rijk gerecht dat je kosten en tijd bespaart.  

Wat leer je? 

  • Creatief koken met halffabricaten. Je ontdekt toepassingen waar je nog niet zelf aan had gedacht.

  • We splitsen de halffabricaten op in vijf groepen: types halfbereide sauzen en afgeleiden, groenten, vlees, patisserie en decoraties. Elke groep wordt in praktijk omgezet. Vooral als componenten, zodat elke groep halffabricaten aan bod komt en je ze makkelijk kan integreren in de eigen keuken.  
  • Je staat stil bij de mogelijkheden maar ook de valkuilen van verschillende soorten halffabricaten.
  • Zonder het gebruik ervan op te dringen, ervaar je zelf welke halffabricaten wel en niet bij jouw keuken passen.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Agenda

Hoe creatief en efficiënt koken met halffabricaten?

  • maandag 9 december 2024 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Hoe creatief en efficiënt koken met halffabricaten?

  • maandag 24 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Lubbeek

Craywinckelhof, Staatsbaan 263, 3210, Lubbeek

(Google Maps)

Gratis parking. Bus 370 of 374 van Leuven station tot halte Lubbeek Schubbeek.

Tip: vraag de opleiding aan in je eigen zaak

Dan haal je er pas écht het maximum uit. 

Als bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.