Financieel Beheer

Mijn financieel beleid

Na deze praktische opleiding ben je gewapend met kennis van boordtabellen, boekhouding en KPI's. Je kan zelf je financieel plan opmaken en weet perfect budgetten onder controle te houden.

één dag Ervaren Tip voor werkgevers!

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Elk horecabedrijf moet een financieel plan, boekhouding en budget hebben. Zo heb je een goed zicht op je toekomstige uitgaven en inkomsten en kom je niet voor verrassingen te staan. Je leert in deze opleiding waarom het zo belangrijk is om boordtabellen in te vullen om up-to-date te zijn. Je maakt kennis met verschillende tools zoals F&B berekening en menu engineering die je kan gebruiken om je resultaten te analyseren en te verbeteren. Je leert over de basic management documenten zoals receptformulieren en een inventarislijst en je komt te weten hoe je jouw foodcost kan verlagen voor gerechten.

Wat ga je leren?

  • De basisprincipes van boekhouding
  • Hoe boordtabellen maken en opstellen
  • Inzicht in KPI's
  • Tools voor analyse en bijsturing
  • Jouw financiële doelstellingen omzetten in de praktijk
  • Basic management documenten

Tijdens deze opleiding gebruik je het gratis financieel modelplan van Guidea.

Trainer

Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?

Toelatingsvoorwaarden

Ideaal voor horecawerknemers én -werkgevers* (Paritair Comité 302) die zich bezighouden met het financieel luik van een restaurant of andere eetgelegenheid.

Als je weinig ervaring hebt met de financiële aspecten, dan raden we je aan om eerst de opleidingen 'Foodcostberekening' en 'Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering' te volgen. 

Werk je in een hotell? Dan sluit deze opleiding waarschijnlijk beter bij je aan: Hotelfinanciën in de praktijk: elke beslissing telt.

*Deze opleiding mag je als werkgever ook volgen als je personeel nog geen Horeca Forma-opleidingen volgt.

Agenda

Mijn financieel beleid

  • vrijdag 16 december 2022 - 09:00 - 17:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)
Inschrijven bijna volzet

Mijn financieel beleid

  • dinsdag 28 februari 2023 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal en betalende Parking Antwerpen Centraal.

Mijn financieel beleid

  • maandag 27 maart 2023 - 09:00 - 17:00
Blankenberge

Mercure Blankenberge, Koning Leopold III Plein 17, 8370, Blankenberge

(Google Maps)

Betaalparking naast het hotel. Net aan het Blankenberge station.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Volg bij voorkeur eerst Food & Beverage berekening en/of Food & Beverage analyse.
Goed om weten

Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma