3 special guests voorjaar 2025
Masterclass Meneer WatEetOns – Ambachtelijke charcuterie
Masterclass met Hannes Desmedt – Vloeibare gastronomie
Masterclass Ben Brumagne - Culinair scoren met eetbare planten
Programma Masterclasses lente 2025
Special guest 1: Meneer Wateetons
Masterclass ambachtelijke charcuterie, 10 maart in Hulshout
Speciaal voor Horeca Forma waagt Meneer Wateetons zich voor de allereerste keer in België voor een workshop. Deze Amsterdammer is een vat vol culinaire kennis, waaruit hij graag laat tappen. Via zijn workshops, artikels en boeken verspreidt hij liefde voor zelfmaaktechnieken op een toegankelijke manier. Roken, rotten en stoken – na een workshop met Meneer Wateetons zal je nooit meer op dezelfde manier koken. Dit voorjaar leert hij je alles over ambachtelijke charcuterie.
Special guest 2: Hannes Desmedt
Masterclass vloeibare gastronomie, 28 april in Deinze
Hannes Desmedt is een gepassioneerd sommelier, bartender en ondernemer met ervaring in toprestaurants zoals Hertog Jan en Hof van Cleve. Hij werkt samen met verschillende topmerken, en via Wine Blend stelt hij zijn creatief brein en scherpe neus ter beschikking van het brede publiek. Hij begrijpt als geen ander hoe je unieke cocktails opbouwt, hij weet hoe je het gerinkel van ijsblokjes in dat van een kassa verandert. Dankzij de slimme tips en tricks van Hannes zal je creatief kunnen uitblinken in je job en je gasten nog gelukkiger maken.
Special guest 3: Ben Brumagne
Masterclass culinair scoren met eetbare planten, 19 mei in Vireux Molhain (net over de grens)
19 mei gaan we voor een wild food belevenis. Maar geen zorgen, echt ‘wild’ wordt het niet. Laat je machete en survivalkit gerust thuis, deze cursus draait om verfijning. Samen met Ben Brumagne trek je naar de bossen van Vireux Molhain om de meest smaakvolle kruiden, bloemen en planten te ontdekken. Ben is herborist en expert op het gebied van eetbaar wild groen. Hij richtte Forest to Plate op om zijn passie en kennis met anderen te delen. De geknipte man dus om voedselveilig het bos naar je bord óf glas te brengen. Een aanrader voor zowel koks als bartenders.
Ben jij uit het juiste hout gesneden? Toelatingsvoorwaarden:
Voor de masterclasses is voorkennis vereist. Ze zijn speciaal voor koks, barpersoneel, zaalpersoneel, sommeliers, ... met al heel wat knowhow in hun vakgebied, verworven in een (recente) opleiding of door beroepservaring. Kijk dus per masterclass na of je uit het juiste hout gesneden bent.
Het is belangrijk dat je tewerkgesteld bent als werknemer in het Paritair Comité 302. Ben je werkgever? Dan kan je samen met je werknemer inschrijven.
Inschrijven is in elk geval verplicht. Wacht niet te lang, want we volgen het principe first come, first served (rekening houdend met bovenstaande toelatingsvoorwaarden).