Dranken, Special guest (masterclasses)

Masterclass met Hannes Desmedt – Vloeibare gastronomie Nieuw

Er zit meer in een mock- of cocktail dan je denkt, en zeker in een gastronomische context. Daar vervult het drankje heel wat functies: pairen, gasten gelukkig maken, bijzonder smaken én de rekening doen kloppen. Even slikken? Hoeft niet. Laat je inspireren door expert Hannes Desmedt tijdens de masterclass op 28 april. 

Masterclass Ervaren

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Wat hebben Hertog Jan, Hof van Cleve en de Campari Negroni Competitie gemeen? Hannes Desmedt blies er iedereen omver met zijn creaties. Hij begrijpt als geen ander hoe je unieke cocktails opbouwt, hij weet hoe je het gerinkel van ijsblokjes in dat van een kassa verandert. En best van al: hij leert het je graag tijdens deze masterclass. 

Mix gelijke delen drankenkennis, gastronomisch inzicht en klantenpsychologie. Roer, voeg een zeste van financieel begrip toe en een aantal druppels cocktail design, en je krijgt bartenders en zaalpersoneel die ijzersterk in hun schoenen staan. Dankzij de slimme tips en tricks van Hannes zal je creatief kunnen uitblinken in je job en je gasten nog gelukkiger maken. Maraschino-kers op de taart? Je gaat een pak efficiënter leren werken, dus ook je collega’s gaan fan zijn. 

Overtuigd? Dan zien we je graag op 28 april in Deinze, in de gebouwen van Filliers Distillery. Schrijf je gratis in. 

Trainer

Hannes Desmedt is een gepassioneerd sommelier, bartender en ondernemer met ervaring in toprestaurants zoals Hertog Jan en Hof van Cleve. Hij werkt samen met verschillende topmerken, en via Wine Blend stelt hij zijn creatief brein en scherpe neus ter beschikking van het brede publiek. 

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding draait volledig rond gastenbeleving en kwaliteitsvolle dranken. Daarom kunnen enkel bartenders en barpersoneel, zaalmedewerkers en sommeliers* zich inschrijven. De plaatsen zijn namelijk beperkt. Zuur? Ja, maar ook met bitter en alle andere smaken en texturen zullen we bezig zijn ;-) Een solide basiskennis van dranken is dus ook een absolute must.

*Werkzaam in Paritair Comité 302. Werkgevers kunnen inschrijven als zij samen met de werknemer komen. 

Agenda

Masterclass met Hannes Desmedt – Vloeibare gastronomie

  • maandag 28 april 2025 - 10:00 - 16:00
Deinze

Filliers, Leernsesteenweg 5, 9800, Deinze

(Google Maps)

Gratis parking aan de deur. Op 2 km van Deinze station of bus 85 met halte Deinze Filliersdreef.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Andere masterclasses:
  • Ben Brumagne: culinair schitteren met eetbare planten
  • Meneer Wateetons: ambachtelijke charcuterie