Food, Special guest (masterclasses)

Masterclass Meneer WatEetOns – Ambachtelijke charcuterie Nieuw

Van een knapperig gedroogd worstje aan de toog tot de perfecte paté en croûte in de meest exclusieve zaak: goeie charcuterie maakt iedereen intens gelukkig. Maandag 10 maart ontdek je met Meneer Wateetons schelletje per schelletje de vleesverwerkingstechnieken die elk type zaak naar een hoger niveau tillen.

Masterclass Ervaren

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Een charcuteriereceptje namaken? Zo krijg je eenheidsworst! Daarom draait de masterclass met Meneer Wateetons rond begrijpen hoe je ambachtelijke vleestechnieken toepast. Samen met deze Amsterdammer neem je een diepe duik in de wereld van vleesverwaardingstechnieken. Want leren roken, pekelen, fermenteren en meer is goed – weten waarom en hoe je al die technieken correct en voedselveilig gebruikt, is beter.  

Geen paniek: het wordt wetenschappelijk maar niét droog. De sappigheid die Meneer Wateetons in zijn charcuterie steekt, komt ook terug in zijn humoristische uitleg. Achteraf zullen zoutgehaltes, pH-waarden of wateractiviteit geen geheimen meer voor je kennen. En uiteraard leer je de technieken ook toepassen. Zo ga je naar huis gewapend met een hoop kennis, inspiratie én vleesbereidingen. Kwestie dat je zelf het vlezeke kan bedenken dat bij jouw zaak past, of dat nu een eetcafé of sterrenrestaurant is.

Trainer

Speciaal voor Horeca Forma waagt Meneer Wateetons zich voor de allereerste keer in België voor een workshop. Deze Amsterdammer is een vat vol culinaire kennis, waaruit hij graag laat tappen. Via zijn workshops, artikels en boeken verspreidt hij liefde voor zelfmaaktechnieken op een toegankelijke manier. Roken, rotten en stoken – na een workshop met Meneer Wateetons zal je nooit meer op dezelfde manier koken. 

Toelatingsvoorwaarden

Voor koks en hulpkoks met ervaring in een professionele keuken. Het type zaak waar je in de potten roert doet er niet toe, wel je liefde voor het ambachtelijke.

Agenda

Masterclass Meneer WatEetOns – Ambachtelijke charcuterie

  • maandag 10 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Hulshout

Bistro La Corbeille, Corbeillestraat 47, 2235, Hulshout

(Google Maps)

Gratis parking aan de deur. Op 1.6km wandelen van De Lijn 51a halte Hulshout station.