Food, Special guest (masterclasses)

Masterclass Meneer WatEetOns – Artisanale worst Nieuw

Na de succesvolle masterclass ‘Ambachtelijke Charcuterie’, zakt de Amsterdammer Meneer WatEetOns dit jaar nog één keer af naar ons land. Maandag 3 november leert hij jou en andere ervaren koks stap-voor-stap het ambacht van worst maken. Worst met de grote W.

Masterclass Ervaren

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

“Eenheidsworst”: nee, bedankt. Lekkere ambachtelijke worst waar elke klant voor terugkeert: ja, graag! Maar hoe begin je daaraan? Je kan er een DIY-experiment van maken of je tekent in voor de masterclass op 3 november (Sint-Niklaas) met Meneer WatEetOns. Maak je handen vuil en vraag hem alles wat je wil weten (misschien ook zijn echte naam?).  

Samen worsten draaien, het is eens een andere manier om te netwerken met collega-chefs. Jullie maken: 

  • Verse worsten 

  • Droge worsten 

  • Bloedworsten 

  • Kookworsten 

  • Rook- en knakworsten 

  • Eigen creaties & afgeleiden à la minute 

De focus ligt op varkensvlees, maar er zijn ook bereidingen met kip en rund. Het wordt wetenschappelijk, maar niet droog. De sappigheid die Meneer WatEetOns in zijn worsten steekt, komt ook terug in zijn humoristische uitleg. 

Trainer

De Nederlander Meneer WatEetOns is een vat vol culinaire kennis, waaruit hij graag laat tappen. Via zijn workshops, artikels en boeken verspreidt hij liefde voor zelfmaaktechnieken op een toegankelijke manier. Roken, rotten en stoken – na een workshop met Meneer Wateetons zal je nooit meer op dezelfde manier koken.  

Toelatingsvoorwaarden

  • Voor gedreven chefs en sous-chefs mét ervaring in een professionele keuken en een liefde voor het ambachtelijke. 
  • Bekijk ook de algemene toelatingsvoorwaarden bovenaan deze pagina. 
  • Max 2 deelnemers/horecazaak

Agenda

Masterclass Meneer WatEetOns – Artisanale worst

  • maandag 3 november 2025 - 10:00 - 16:00
Sint-Niklaas

Smaakatelier, Dendermondse steenweg 175 B, 9100, Sint-Niklaas

(Google Maps)

Parking op steenweg 175B en Kiemerstraat (50m verder) mag, NIET bij bureau AV-Sign en buur op 175A.