Food, Special guest (masterclasses)

Masterclass Ben Brumagne - Culinair scoren met eetbare planten Nieuw

Op 19 mei gaan we voor een wild food belevenis. Trek je beste botten aan, want tijdens deze masterclass mag je voor één keer buiten de platgetreden paden treden. Samen met Ben Brumagne leren chefs, bartenders en FOH-medewerkers alles over het lekkers dat de natuur gratis te bieden heeft. 

Masterclass Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Laat je machete en survivalkit gerust thuis, want deze cursus draait om verfijning. Samen met Ben Brumagne trek je naar de bossen van Vireux Molhain om de meest smaakvolle kruiden, bloemen en planten te ontdekken. Hij is expert op het gebied van eetbaar wild groen en een bevlogen leraar. Hij richtte Forest to Plate op om zijn passie en kennis met anderen te delen. De geknipte man dus om voedselveilig het bos naar je bord óf glas te brengen. 

En over knippen gesproken: dat is precies wat je tijdens deze opleiding zal doen. Afhankelijk van de natuur leer je zo’n 10 à 15 soorten duurzaam, wettelijk en veilig oogsten. Al die nieuwe smaken en texturen verwerk je ter plaatse in een driegangenmenu en bijpassende dranken, zodat je de meerwaarde ook echt kan proeven.

Trainer

Ben Brumagne trok de hele wereld rond om te plukken en te proeven. Zijn inspiratie? De film ‘Into The Wild’. Maar in tegenstelling tot het hoofdpersonage daarvan, heeft hij het wél overleefd. En hoe. Met Het Wildplukboek, Het Wildplukboek Voor Paddenstoelen en zijn bedrijf Forest To Plate bewijst hij dat onze natuur vol heerlijke ontdekkingen zit. Na een dag met deze herborist, wandel je nooit meer op dezelfde manier door de natuur.

Toelatingsvoorwaarden

Zowel koks, bartenders als zaalpersoneel mogen zich inschrijven.

De natuur zit vol smakelijke verhalen, dus of je ze nu per woord, bord of glas bij je gast wil brengen, dat maakt niet uit. Wel belangrijk: ervaring en culinaire achtergrond. Als kok moet je uitstekend kunnen koken, van bartenders verwachten we gevorderde drankenkennis, en wie in de zaal staat, moet storytelling en gastenbeleving onder de knie hebben.

Agenda

Masterclass Ben Brumagne - Culinair scoren met eetbare planten

  • maandag 19 mei 2025 - 10:00 - 18:00
Vireux Molhain (net over de grens)

Forest To Plate, Rue de la jussiere 58, 08320, Vireux Molhain (net over de grens)

(Google Maps)

Gratis parking op het terrein.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Meer masterclasses?
  • Hannes Desmedt: vloeibare gastronomie
  • Meneer Wateetons: ambachtelijke charcuterie