Food, Special guest (masterclasses)

Masterclass Ben Brumagne - Eetbare paddenstoelen van bos tot bord Nieuw

Wildpluk icoon Ben Brumagne pakt op maandag 13 oktober uit met zijn kennis rond wilde, eetbare  paddenstoelen. Interessant, zeker als je diezelfde dag in de keuken ideeën opdoet voor je eigen fine dining menu. Zin in wandelen, plukken, proeven en uitgebreid koken? Schrijf je gratis in! 

Masterclass Ervaren

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Laat je machete en survivalkit gerust thuis, want deze masterclass draait om fine dining. Samen met wildfood expert Ben Brumagne (Forest to Plate) en chef Reinout Reniere trek je op 13 oktober naar de Franse Ardennen, waar Ben zijn eigen wildplukdomein uitbouwde.  

Het is herfst, dus we gaan op zoek naar eetbare paddenstoelen.  Bij elke stap door het bos, kom je gekende én minder bekende paddenstoelen tegen: eekhoorntjesbrood, kastanje boleet, cantharel, bovist, honingzwam,... Een streling voor het oog. En de tong. Want na de wandeling is er tijd over om culinair te experimenteren met al dat lekkers. Geen paniek: je moet niet koken boven een kampvuur, wel in jouw vertrouwde habitat: de keuken.  

Voel je de inspiratie voor je volgend suggestiemenu al komen? 

Trainer

Wildplukker en kruidenkenner Ben Brumagne trok de hele wereld rond om te plukken en te proeven. Zijn inspiratie? De film ‘Into The Wild’. Maar in tegenstelling tot het hoofdpersonage daarvan, heeft hij het wél overleefd. En hoe. Met Het Wildplukboek en zijn bedrijf Forest To Plate bewijst hij dat onze natuur vol heerlijke ontdekkingen zit.  

Foodie is hij zeker, chefkok niet echt. Hij laat zich vergezellen door chef Reinout Reniere. “Een perfecte match” zal je conclusie zijn op het einde van de dag.  

Toelatingsvoorwaarden

  • Deze masterclass is bedoeld voor ambitieuze chefs en sous-chefs met ervaring in een gastronomische / fine dining context. Je hebt de basis al lang onder de knie. Je zoekt verdieping, verfijning en uitwisseling met collega’s die dezelfde drive delen. 
  • Bekijk ook de algemene toelatingsvoorwaarden bovenaan deze pagina. 
  • Max 2 deelnemers/horecazaak

Agenda

Masterclass Ben Brumagne - Eetbare paddenstoelen van bos tot bord

  • maandag 13 oktober 2025 - 10:00 - 18:00
Vireux Molhain (net over de grens)

Forest To Plate, Rue de la jussiere 58, 08320, Vireux Molhain (net over de grens)

(Google Maps)

Gratis parking op het terrein.