3 special guests in herfst 2024

Elke herfst en lente nodigt Horeca Forma enkele special guests uit van de bovenste plank. Echte vakexperts die je met een unieke masterclass meenemen in hun leefwereld. Ontdek welke namen deze keer op het menu staan en of je uit het juiste hout gesneden bent voor de masterclasses.
Dinsdag 13 August 2024

Programma Masterclasses herfst 2024

Special guest #1: Topsommelier Pieter Fraeyman

Masterclass Belgisch Wijnen: het Hageland en Antwerpen, 30 september in het Hageland en Antwerpen

Sommelier van het jaar op zijn 29ste, drijvende kracht achter wijnatelier Sur Lattes, sommelier bij Hertog Jan at Botanic** en hij werkte mee aan het boek Wijnweekends in België: wie bezig is met wijn, kent Pieter Fraeyman. Geen betere expert dus om toelichting te geven bij al die tranende Belgische pracht in je glas. Meer info.

Special guest #2: Gerenommeerd cocktailexpert Frederic Geirnaert

Masterclass Gastronomische non- en laag-alcoholische dranken, 22 oktober in Gent

Wat krijg je wanneer je creativiteit shaket met lokale ingrediënten en afwerkt met een vleugje gestoorde experimenten? Cocktailkoning Frederic Geirnaert. Met een parcours bij de beste bars in Tokyo, Londen en uiteraard in cocktailbar Jigger’s in Gent, leerde Frederic zichzelf een unieke stijl aan. Hij begrijpt als geen ander het samenspel tussen bar en keuken. En dat proef je in élk drankje. In deze masterclass neemt Frederic je mee in de wereld van de non- en laag-alcoholische dranken. Meer info.

Special guest #3: Dé hospitality expert Vincent Vermeulen

Masterclass Guestology 2.0, 25 november in Oostkamp

In de wereld van hospitality is Vincent Vermeulen van The School for Butlers & Hospitality een fenomeen. Exclusiviteit, perfectie en veeleisendheid overstijgen zitten in zijn DNA. En binnenkort misschien ook in het jouwe. In deze masterclass ontdek je op 1 dag hoe je gastbeleving in je zaak verankert. Op 1 dag? Geloof ons: wie bij hem in de leer gaat, komt buiten als een ander mens. Meer info.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Toelatingsvoorwaarden:

Voor de unieke masterclasses is voorkennis een absolute vereiste. Ze zijn speciaal voor bartenders, sommeliers, chefs, managers,... met al heel wat knowhow in hun vakgebied, verworven in een (recente) opleiding of door beroepservaring. Kijk dus per masterclass na of je uit het juiste hout gesneden bent.

Het is belangrijk dat je tewerkgesteld bent als werknemer in het Paritair Comité 302. Ben je werkgever? Dan kan je samen met je werknemer inschrijven.

Inschrijven is in elk geval verplicht. Wacht niet te lang, want we volgen het principe first come, first served (rekening houdend met bovenstaande toelatingsvoorwaarden).