Dranken

Masterclass Belgische Wijnen met Pieter Fraeyman: het Hageland en Antwerpen Nieuw

Belgische wijnen scheren tegenwoordig hoge toppen. Logisch, want het is lokaal vakmanschap van de hoogste kwaliteit. Tijdens deze masterclass met topsommelier Pieter Fraeyman en wijnbouwer Patrick Nijs leer je ze kennen van druif tot glas. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Masterclass Ervaren

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Duik samen met Pieter Fraeyman in de beste wijnen van bij ons

Sommelier van het jaar op zijn 29ste, drijvende kracht achter wijnatelier Sur Lattes, sommelier bij Hertog Jan at Botanic** en hij werkte mee aan het boek Wijnweekends in België: wie bezig is met wijn, kent Pieter Fraeyman. Geen betere expert dus om toelichting te geven bij al die tranende Belgische pracht in je glas.

Voor Pieter gaan wijn en beleving hand in hand, en daar pluk jij de vruchten van: tijdens deze masterclass ontdek je zowel de dranken als hun ranken. Je oogst, proeft en netwerkt met gelijkgestemden en verschillende topwijnbouwers uit de provincie Antwerpen en het Hageland. Droomde je ooit van een heerlijke bruegelmaaltijd met pairings in een wijnveld? Goed nieuws, want dat krijg je er ook nog eens bovenop. Veel unieker kan het niet worden.

Trainer

Voor deze masterclass schakelen we een special guest in: topsommelier Pieter Fraeyman, wine director van de Hertog Jan Group & Sommelier Hertog Jan by Botanic**, eigenaar van Wijnatelier Sur Lattes en medeauteur van het boek ‘Wijnweekends in België’. 

Toelatingsvoorwaarden

Deze gratis en exclusieve masterclass biedt plaats aan 20 deelnemers. Daarom moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om mee te komen plukken en proeven.

  • Je werkt als vaste werknemer of werkgever in de horeca (paritair comité 302).
  • Je volgde al 1 of meerdere wijnopleidingen van Horeca Forma.
  • Je bent intensief bezig met dranken en smaken. Het maakt niet uit of dat van achter de bar, kelder of keuken is.

*Werkgevers behoren niet tot de doelgroep van de masterclass. Maar, als werkgever kan je wél meekomen met je werknemer, op voorwaarde dat je je inschrijft én zelf ook over voorkennis beschikt.

Agenda

Masterclass Belgische Wijnen met Pieter Fraeyman: het Hageland en Antwerpen

  • maandag 30 september 2024 - 08:45 - 16:00
Holsbeek

BB Trans (afspreekpunt), Kraaikant 15, 3221, Holsbeek

(Google Maps)

Afspreekpunt aan gratis parking van transportbedrijf om daarna te carpoolen naar wijndomein.