"Amai, da's duur voor ne spaghetti"
"Amai, da's duur voor ne spaghetti." Met die opmerking heb je het wel gehad. Natuurlijk kost een spaghetti op restaurant meer dan wat de gast er thuis voor betaalt. Omdat er veel meer in een bordje zit dan je denkt, is goed rekenen én de juiste prijs bepalen van het allergrootste belang. Zéker in crisistijden. Wij, en onze financieel expert/chefkok Dany D'hollander, zijn er om werkgevers en chefs daarbij te begeleiden.
1. Financiële opleidingen: gratis en praktijkgericht
Op maat van chefs en hun werkgevers
"Een uur rekenen, levert meestal meer op dan een uur koken". Daar is onze trainer (zelf chefkok) Dany D'hollander van overtuigd. Maar omdat hij weet dat koken leuker is dan rekenen, helpt hij chefs en werkgevers om het rekenwerk bevattelijker te maken. In zijn opleidingen maakt hij het financieel luik verstaanbaar en zet hij je op weg om de tips echt in de praktijk te brengen.
De opleidingen duren 1 of 2 dagen en zijn bedoeld voor horecawerknemers (PC 302) én de werkgevers. Inderdaad, aan deze opleidingen kunnen horecawerkgevers altijd deelnemen, zonder voorwaarden.
Foodcostberekening
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
Het management van een financieel gezond bedrijf
40 marketingtips voor een verleidelijke menukaart
2. Zelfstudie
- De e-learning 'Meer verdienen met je gerechten en dranken' is een laagdrempelige, interactieve kennismaking met belangrijke begrippen zoals foodcostberekening, marges, mix-marge, menu-engineering enzovoort. Dit is een aanrader voor elke medewerker in de keukenbrigade en vooral voor chefs en sous-chefs die hun financiële kennis snel en eenvoudig willen bijschaven.
- Het e-book 'Meer verdienen met je gerechten en dranken' is bedoeld voor elke chef of werkgever die zijn financiële kennis wil opfrissen. Wil je bevestiging over wat je juist doet? Te weten komen wat je best anders aanpakt? De blinde vlekken in jouw werkwijze blootleggen? Lees dan ons e-book.
- Tot slot, het uiterst complete werkboek 'Ondernemen in de Horeca' is jouw instrument om je werkwijze grondig onder de loep te nemen. Van kostprijsberekening, over prijsbepaling tot marketing & verkoop. Van het 'waarom', over het 'wat' tot het 'hoe'. Loop je ergens vast of wil je je verder verdiepen in het thema, dan raden we onze financiële opleidingen aan. Daar krijg je praktijkvoorbeelden, actuele tips en een antwoord op al je vragen.
E-learning Meer verdienen met je gerechten en dranken
Gratis e-book 'Meer verdienen met je gerechten en dranken'
Werkboek Ondernemen in de Horeca
3. Apps ter ondersteuning
Wist je dat Horeca Forma i.s.m. kenniscentrum Guidea twee reken- en analysetools ontwikkelde op maat van de horeca? Deze komen ook uitvoerig aan bod tijdens de financiële opleidingen.
4. Elk niet verkocht gerecht, kost geld...
De rendabiliteit opkrikken, dat is teamwork. Ook het zaalpersoneel speelt een cruciale rol. Daarom zetten we bij Horeca Forma ook in op gastvrije verkoop. Ook rond dit thema zijn er opleidingen, een ebook en elearning.