Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
De basis van je prijsberekening legde je al in de opleiding foodcostberekening. Maar om de juiste prijzen op je kaart te zetten, is er meer nodig dan kostprijsberekeningen alleen. Na deze 2-daagse interactieve opleiding kan je doordacht prijzen (her)bepalen en een rendabele kaart samenstellen.
Voorkennis vereist
Je bent vertrouwd met foodcostberekeningen en/of je volgde al de opleiding Foodcostberekening (klik hier).
Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie?
- In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
- Je bent horecawerkgever (PC 302)?
- Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
- + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.
Over deze opleiding
De basis van je prijsberekening legde je al in de opleiding foodcostberekening. Maar als je jouw prijzen enkel bepaalt o.b.v. foodcost en marge, bots je al snel tegen een muur. Want dan zouden sommige gerechten met dure grondstoffen onbetaalbaar worden. Hoe werkt het dan wel?
Het is belangrijk om alle verkoopprijzen op je kaart te beschouwen als puzzelstukjes. Die moeten samen een winstgevend geheel vormen. Hoe je dat aanpakt op een eenvoudige manier, leer je tijdens deze 2-daagse opleiding. Je maakt kennis met alle stappen die leiden tot de ideale prijzen en ideale kaartsamenstelling en staat stil bij het belang van verkoop.
Wat ga je leren?
- Hoe je individuele prijsberekeningen vertaalt naar ideale verkoopprijzen op je menukaart.
- Welke prijzen verwacht je klant? Wat is een prijsbeeld?
- Wat is je laagste en hoogste prijs in een productgroep?
- Hoe je doordacht en onderbouwd prijzen kan, mag of moet verhogen
- Menu engineering begrijpen en toepassen
- Een personeelskost budgetteren in euro en uren
- Verbanden leggen tussen de prijzen op je kaart
- Hoe omgaan met promoties/suggestieprijzen/…
- Prijsstrategieën kennen en begrijpen
Tip: Schrijf je in voor de vervolgopleiding Het management van een financieel gezond bedrijf of leer 40 marketingtips voor een verleidelijke menukaart.
Voor wie?
Deze opleiding bouwt verder op de opleiding foodcostberekening, maar kan ook apart gevolgd worden als je al vertrouwd bent met foodcostberekeningen.
Trainer
Dany Dhollander of Tom Van de Vondel. Meer info en meer trainingen met Dany en Tom?
Toelatingsvoorwaarden
Ideaal voor horecawerknemers én -werkgevers* (Paritair Comité 302) die zich bezighouden met het financieel luik van een restaurant of andere eetgelegenheid. Als je weinig ervaring hebt met de financiële aspecten, dan raden we je aan om eerst de opleiding 'Foodcostberekening' te volgen.
Agenda
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- dinsdag 2 december 2025 - 09:00 - 17:00
- dinsdag 9 december 2025 - 09:00 - 17:00
Ondergrondse hotelparking en gratis parking voor de deur. Buslijn 31, 32, 33 vanuit Aalst station.
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- woensdag 3 december 2025 - 09:00 - 17:00
- woensdag 10 december 2025 - 09:00 - 17:00
Betalende parking Molenpoort. Station Hasselt op 15 min wandelen of met busverbinding.
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- maandag 8 december 2025 - 09:00 - 17:00
- maandag 15 december 2025 - 09:00 - 17:00
De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart
- maandag 2 februari 2026 - 09:00 - 17:00
- maandag 9 februari 2026 - 09:00 - 17:00
Parking hotel 5€/dag. Bereikbaar met bus of tram vanuit Gent St P station.
Prijs
gratis deelnameVoorbeeldtraject
Foodcostberekening -> De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart (deze opleiding) -> Het management van een financieel gezond bedrijfGoed om weten
Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.