Financieel Beheer

De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart

De basis van je prijsberekening legde je al in de opleiding foodcostberekening. Maar om de juiste prijzen op je kaart te zetten, is er meer nodig dan kostprijsberekeningen alleen. Na deze 2-daagse interactieve opleiding kan je doordacht prijzen (her)bepalen en een rendabele kaart samenstellen.

2-daagse training Voor alle niveaus Tip voor werkgevers!

Voorkennis vereist

Je bent vertrouwd met foodcostberekeningen en/of je volgde al de opleiding Foodcostberekening (klik hier).

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

De basis van je prijsberekening legde je al in de opleiding foodcostberekening. Maar als je jouw  prijzen enkel bepaalt o.b.v. foodcost en marge, bots je al snel tegen een muur. Want dan zouden sommige gerechten met dure grondstoffen onbetaalbaar worden. Hoe werkt het dan wel?

Het is belangrijk om alle verkoopprijzen op je kaart te beschouwen als puzzelstukjes. Die moeten samen een winstgevend geheel vormen. Hoe je dat aanpakt op een eenvoudige manier, leer je tijdens deze 2-daagse opleiding. Je maakt kennis met alle stappen die leiden tot de ideale prijzen en ideale kaartsamenstelling en staat stil bij het belang van verkoop.

Wat ga je leren?

  • Hoe je individuele prijsberekeningen vertaalt naar ideale verkoopprijzen op je menukaart.
  • Welke prijzen verwacht je klant? Wat is een prijsbeeld?
  • Wat is je laagste en hoogste prijs in een productgroep?
  • Hoe je doordacht en onderbouwd prijzen kan, mag of moet verhogen
  • Menu engineering begrijpen en toepassen
  • Een personeelskost budgetteren in euro en uren
  • Verbanden leggen tussen de prijzen op je kaart
  • Hoe omgaan met promoties/suggestieprijzen/…
  • Prijsstrategieën kennen en begrijpen

Tip: Schrijf je in voor de vervolgopleiding Het management van een financieel gezond bedrijf of leer 40 marketingtips voor een verleidelijke menukaart.

Voor wie?

Deze opleiding bouwt verder op de opleiding foodcostberekening, maar kan ook apart gevolgd worden als je al vertrouwd bent met foodcostberekeningen. 

Trainer

Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?

Toelatingsvoorwaarden

Ideaal voor horecawerknemers én -werkgevers* (Paritair Comité 302) die zich bezighouden met het financieel luik van een restaurant of andere eetgelegenheid. Als je weinig ervaring hebt met de financiële aspecten, dan raden we je aan om eerst de opleiding 'Foodcostberekening' te volgen. 

Agenda

De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart

  • donderdag 16 mei 2024 - 09:00 - 17:00

  • donderdag 23 mei 2024 - 09:00 - 17:00
Gent

Holiday Inn Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051, Gent

(Google Maps)

Parking hotel aan 2,5€ /dag. Ikea Gent parking gratis. Tram 1 tot Flanders Expo vanuit Gent St P.

De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart

  • dinsdag 28 mei 2024 - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 4 juni 2024 - 09:00 - 17:00
Hasselt

Westpunt, Hoogbrugkaai 91, 3500, Hasselt

(Google Maps)

Gratis parking. Op 1.9km te voet of bus H21 tot Hasselt Gevangenis van Hasselt station.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
Foodcostberekening -> De ideale verkoopprijzen bepalen voor een winstgevende kaart (deze opleiding) -> Het management van een financieel gezond bedrijf
Goed om weten

Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.