Financieel Beheer

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

Elk bedrijf moet voldoende winst maken. Een horecazaak dus ook. In deze opleiding gebruiken we een gratis app om snel en eenvoudig je Food & Beverage cost in kaart te brengen.

2-daagse training Voor alle niveaus Tip voor werkgevers!

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Food & Beverage analyse'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Je menukaart opstellen is geen nattevingerwerk. Integendeel, het is de bron van je inkomsten. Maar hoe begin je eraan? Waar moet je op letten als je de verkoopprijzen bepaalt? Het beheer van je Food & Beverage kosten (F&B) is minstens even belangrijk als een uurrooster met een gecontroleerde personeelskost. Ook het bestedingspatroon van je gasten speelt een rol. Tijdens deze training leer je werken met de menu engineering tool, een gratis applicatie van Guidea die verbanden legt en analyses vereenvoudigt.  

Wat ga je leren?

  • Wat zijn de kengetallen in een horecaonderneming, wat bereken je ermee?
  • Met welke KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) houd je rekening?
  • Kennismaking met de Guidea-App
  • Inzicht krijgen in menu engineering
  • Hoe een personeelskost in euro en uren budgetteren? Hoeveel uren zet je in per gerecht?
  • Wat is een SWOT-analyse en hoe begin je eraan?
  • Verband tussen je prijzen en bijsturen van je menu
  • Hoeveel wil je gast spenderen en hoe leest hij/zij je menukaart?

Heb je weinig tot geen ervaring in deze materie? Dan raden we aan eerst de training Foodcostberekening te volgen.

Trainer

Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is bedoeld voor horecawerkgevers*, chefs of andere medewerkers in de keuken (PC 302) die de principes van foodcostberekening reeds beheersen. Heb je hier nog weinig of geen ervaring mee? Dan volg je beter eerst de opleiding Foodcostberekening.*Je kan als horecawerkgever gratis deelnemen aan deze opleiding (en alle financiële opleidingen van Horeca Forma), zelfs als je werknemers nog geen opleidingen bij ons volgen.

Agenda

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • maandag 26 september 2022 - 09:00 - 17:00

  • maandag 17 oktober 2022 - 09:00 - 17:00
Oostende

Mercure Oostende, Leopold II Laan 20, 8400, Oostende

(Google Maps)

Betalende parking Kursaal of gratis randparking. Op 1km wandelen van Oostende station.

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • maandag 3 oktober 2022 - 09:00 - 17:00

  • maandag 10 oktober 2022 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

ibis Antwerpen Centrum, Meistraat 39, 2000, Antwerpen

(Google Maps)

Gelegen in het stadscenturm. Openbare parkeerplaats dicht bij het hotel.

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • donderdag 20 oktober 2022 - 09:00 - 17:00

  • donderdag 27 oktober 2022 - 09:00 - 17:00
Gent

Holiday Inn Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051, Gent

(Google Maps)

Parking hotel aan 2,5€ /dag. Ikea Gent parking gratis. Tram 1 tot Flanders Expo vanuit Gent St P.

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • dinsdag 8 november 2022 - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 15 november 2022 - 09:00 - 17:00
Hasselt

Holiday Inn Express Hasselt, Thonissenlaan 37, 3500, Hasselt

(Google Maps)

Betalende parking Molenpoort. Station Hasselt op 15 min wandelen of met busverbinding.

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • woensdag 23 november 2022 - 09:00 - 17:00

  • woensdag 30 november 2022 - 09:00 - 17:00
Brugge

Guidea, Koning Albert I-Laan 94/A001, 8200, Brugge

(Google Maps)

Parkeren in de buurt (parkeerschijf). Op 1.7km wandelafstand van Brugge station.

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • vrijdag 2 december 2022 - 09:00 - 17:00

  • vrijdag 9 december 2022 - 09:00 - 17:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • dinsdag 7 februari 2023 - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 14 februari 2023 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal en betalende Parking Antwerpen Centraal.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
Foodcostberekening -> Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering (deze opleiding) -> Mijn financieel beleid
Goed om weten

Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.