Financieel Beheer

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

Welke prijs kan je vragen voor je gerecht? Welke prijs moet je vragen? En mag je vragen? Daar gaat een grondige analyse aan vooraf. Na deze praktijkgerichte opleiding maak je betere keuzes met meer winst tot gevolg.

2-daagse training Voor alle niveaus Tip voor werkgevers!

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Food & Beverage analyse'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Je menukaart opstellen, da is natuurlijk geen nattevingerwerk. Het is de bron van je inkomsten. Maar hoe begin je eraan? Waar moet je op letten als je de verkoopprijzen bepaalt? Het beheer van je Food & Beverage kosten (F&B) is minstens even belangrijk als een uurrooster met een gecontroleerde personeelskost. Ook het bestedingspatroon van je gasten speelt een rol. Tijdens deze training krijg je inzicht in alle stappen die leiden tot de ideale prijs. Je leert bovendien werken met de menu engineering tool, een gratis applicatie van Guidea die verbanden legt en analyses vereenvoudigt.  

Wat ga je leren?

  • Wat zijn de kengetallen in een horecaonderneming, wat bereken je ermee?
  • Met welke KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) houd je rekening?
  • Kennismaking met de Guidea-App 'Menu Engineering'
  • Inzicht krijgen in menu engineering
  • Hoe een personeelskost in euro en uren budgetteren? Hoeveel uren zet je in per gerecht?
  • Wat is een SWOT-analyse en hoe begin je eraan?
  • Verband tussen je prijzen en bijsturen van je menu
  • Hoeveel wil je gast spenderen en hoe leest hij/zij je menukaart?

Heb je weinig tot geen ervaring in deze materie? Dan raden we aan eerst de training Foodcostberekening te volgen. Want alles start met een correcte F&B cost.

Trainer

Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is bedoeld voor horecawerkgevers*, chefs of andere medewerkers in de keuken (PC 302) die de principes van foodcostberekening reeds beheersen. Heb je hier nog weinig of geen ervaring mee? Dan volg je beter eerst de opleiding Foodcostberekening.*Je kan als horecawerkgever gratis deelnemen aan deze opleiding (en alle financiële opleidingen van Horeca Forma), zelfs als je werknemers nog geen opleidingen bij ons volgen.

Agenda

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • dinsdag 7 februari 2023 - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 14 februari 2023 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal en betalende Parking Antwerpen Centraal.

Inschrijven bijna volzet

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • maandag 13 maart 2023 - 09:00 - 17:00

  • maandag 20 maart 2023 - 09:00 - 17:00
Blankenberge

Mercure Blankenberge, Koning Leopold III Plein 17, 8370, Blankenberge

(Google Maps)

Betaalparking naast het hotel. Net aan het Blankenberge station.

Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering

  • donderdag 27 april 2023 - 09:00 - 17:00

  • donderdag 4 mei 2023 - 09:00 - 17:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
Foodcostberekening -> Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering (deze opleiding)
Goed om weten

Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.