Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.
Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering
Welke prijs kan je vragen voor je gerecht? Welke prijs moet je vragen? En mag je vragen? Daar gaat een grondige analyse aan vooraf. Na deze praktijkgerichte opleiding maak je betere keuzes met meer winst tot gevolg.
Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.
Over deze opleiding
Je menukaart opstellen, da is natuurlijk geen nattevingerwerk. Het is de bron van je inkomsten. Maar hoe begin je eraan? Waar moet je op letten als je de verkoopprijzen bepaalt? Het beheer van je Food & Beverage kosten (F&B) is minstens even belangrijk als een uurrooster met een gecontroleerde personeelskost. Ook het bestedingspatroon van je gasten speelt een rol. Tijdens deze training krijg je inzicht in alle stappen die leiden tot de ideale prijs. Je leert bovendien werken met de menu engineering tool, een gratis applicatie van Guidea die verbanden legt en analyses vereenvoudigt.
Wat ga je leren?
- Wat zijn de kengetallen in een horecaonderneming, wat bereken je ermee?
- Met welke KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) houd je rekening?
- Kennismaking met de Guidea-App 'Menu Engineering'
- Inzicht krijgen in menu engineering
- Hoe een personeelskost in euro en uren budgetteren? Hoeveel uren zet je in per gerecht?
- Wat is een SWOT-analyse en hoe begin je eraan?
- Verband tussen je prijzen en bijsturen van je menu
- Hoeveel wil je gast spenderen en hoe leest hij/zij je menukaart?
Belangrijk: we raden je aan om eerst de opleiding Foodcostberekening te volgen.
Trainer
Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?
Toelatingsvoorwaarden
Deze opleiding is bedoeld voor horecawerkgevers*, chefs of andere medewerkers in de keuken (PC 302). We raden je aan om eerst de opleiding Foodcostberekening te volgen. *Je kan als horecawerkgever gratis deelnemen aan deze opleiding (en alle financiële opleidingen van Horeca Forma), zelfs als je werknemers nog geen opleidingen bij ons volgen.
Agenda
Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering
- woensdag 4 oktober 2023 - 09:00 - 17:00
- woensdag 11 oktober 2023 - 09:00 - 17:00
Gelegen in het stadscenturm. Openbare parkeerplaats dicht bij het hotel.
Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering
- maandag 16 oktober 2023 - 09:00 - 13:00
- maandag 23 oktober 2023 - 09:00 - 13:00
Prijs
gratis deelnameVoorbeeldtraject
Foodcostberekening -> Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering (deze opleiding)Goed om weten
Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.