Food, Financieel Beheer, Dranken

Food & Beverage analyse

Elk bedrijf moet voldoende winst maken. Een horecazaak dus ook. In deze opleiding gebruiken we een gratis app om snel en eenvoudig je Food & Beverage cost in kaart te brengen.

2-daagse training Voor alle niveaus

Horeca Forma organiseert gratis trainingen voor horecawerknemers in PC 302 (vast, extra, werkstudent); voor horecawerkgevers met personeel dat onze opleidingen volgt; en voor werkzoekenden die het afgelopen jaar in PC 302 werkten.

PC 302 is het Paritair Comité voor de horecasector: het nr. staat bovenaan je loonfiche.

Over deze opleiding

Je menukaart opstellen is geen nattevingerwerk. Integendeel, het is de bron van je inkomsten. Maar hoe begin je eraan? Waar moet je op letten als je de verkoopprijzen bepaalt? Het beheer van je Food & Beverage kosten (F&B) is minstens even belangrijk als een uurrooster met een gecontroleerde personeelskost. Ook het bestedingspatroon van je gasten speelt een rol. Tijdens deze training leer je werken met de menu engineering tool, een gratis applicatie van Guidea die verbanden legt en analyses vereenvoudigt.  

Wat ga je leren?

  • Wat zijn de kengetallen in een horecaonderneming, wat bereken je ermee?
  • Met welke KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) houd je rekening?
  • Kennismaking met de Guidea-App
  • Inzicht krijgen in menu engineering
  • Hoe een personeelskost in euro en uren budgetteren? Hoeveel uren zet je in per gerecht?
  • Wat is een SWOT-analyse en hoe begin je eraan?
  • Verband tussen je prijzen en bijsturen van je menu
  • Hoeveel wil je gast spenderen en hoe leest hij/zij je menukaart?

Heb je weinig tot geen ervaring in deze materie? Dan raden we aan eerst de training Food & Beverage berekening te volgen.

Trainer

Dany Dhollander

Agenda

Food and beverage analyse

  • woensdag 14 oktober - 09:00 - 17:00

  • woensdag 21 oktober - 09:00 - 17:00
Gent

Holiday Inn Gent EXPO, Maaltekouter 3, 9051 Gent

(Google Maps)

Parking hotel aan 2,5€ /dag. Tramhalte op wandelafstand.

Food and beverage analyse

  • dinsdag 10 november - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 17 november - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Ibis Antwerpen, Meistraat 39, 2000 Antwerpen

(Google Maps)

Gelegen in het stadscenturm. Openbare parkeerplaats dicht bij het hotel.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
Food & Beverage berekening -> Food & Beverage analyse
Goed om weten

Ook bedoeld voor werkgevers!

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.