Food, Financieel Beheer, Dranken

Food & Beverage analyse

Elk bedrijf moet voldoende winst maken. Een horecazaak dus ook. In deze opleiding gebruiken we een gratis app om snel en eenvoudig je Food & Beverage cost in kaart te brengen.

2-daagse training Voor alle niveaus Tip voor werkgevers!

Wie heeft recht op de gratis opleidingen van Horeca Forma?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers, extra's en werkstudenten)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Over deze opleiding

Je menukaart opstellen is geen nattevingerwerk. Integendeel, het is de bron van je inkomsten. Maar hoe begin je eraan? Waar moet je op letten als je de verkoopprijzen bepaalt? Het beheer van je Food & Beverage kosten (F&B) is minstens even belangrijk als een uurrooster met een gecontroleerde personeelskost. Ook het bestedingspatroon van je gasten speelt een rol. Tijdens deze training leer je werken met de menu engineering tool, een gratis applicatie van Guidea die verbanden legt en analyses vereenvoudigt.  

Wat ga je leren?

  • Wat zijn de kengetallen in een horecaonderneming, wat bereken je ermee?
  • Met welke KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) houd je rekening?
  • Kennismaking met de Guidea-App
  • Inzicht krijgen in menu engineering
  • Hoe een personeelskost in euro en uren budgetteren? Hoeveel uren zet je in per gerecht?
  • Wat is een SWOT-analyse en hoe begin je eraan?
  • Verband tussen je prijzen en bijsturen van je menu
  • Hoeveel wil je gast spenderen en hoe leest hij/zij je menukaart?

Heb je weinig tot geen ervaring in deze materie? Dan raden we aan eerst de training Food & Beverage berekening te volgen.

Trainer

Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?

Agenda

Food & Beverage analyse

  • maandag 8 november 2021 - 09:00 - 17:00

  • maandag 15 november 2021 - 09:00 - 17:00
Hasselt

Westpunt, Hoogbrugkaai 91, 3500, Hasselt

(Google Maps)

Food & Beverage analyse

  • vrijdag 19 november 2021 - 09:00 - 12:00

  • vrijdag 26 november 2021 - 09:00 - 12:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom, Online training

(Google Maps)

Food & Beverage analyse

  • dinsdag 30 november 2021 - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 7 december 2021 - 09:00 - 17:00
Kortrijk

Ibis Styles Kortrijk Expo, President Kennedypark 1, 8500, Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking van het hotel.

Food & Beverage analyse

  • dinsdag 15 februari 2022 - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 22 februari 2022 - 09:00 - 17:00
Aalst

Keizershof hotel, Korte Nieuwstraat 15, 9300, Aalst

(Google Maps)

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
Food & Beverage berekening -> Food & Beverage analyse
Goed om weten

Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.