Food, Financieel Beheer, Dranken

Food & Beverage analyse

Elk bedrijf moet voldoende winst maken. Een horecazaak dus ook. In deze opleiding gebruiken we een gratis app om snel en eenvoudig je Food & Beverage cost in kaart te brengen.

2-daagse training Voor alle niveaus

Over deze opleiding

Je menukaart opstellen is geen nattevingerwerk. Integendeel, het is de bron van je inkomsten. Maar hoe begin je eraan? Waar moet je op letten als je de verkoopprijzen bepaalt? Het beheer van je Food & Beverage kosten (F&B) is minstens even belangrijk als een uurrooster met een gecontroleerde personeelskost. Ook het bestedingspatroon van je gasten speelt een rol. Tijdens deze training leer je werken met de menu engineering tool, een gratis applicatie van Guidea die verbanden legt en analyses vereenvoudigt.  

Wat ga je leren?

  • Wat zijn de kengetallen in een horecaonderneming, wat bereken je ermee?
  • Met welke KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) houd je rekening?
  • Kennismaking met de Guidea-App
  • Inzicht krijgen in menu engineering
  • Hoe een personeelskost in euro en uren budgetteren? Hoeveel uren zet je in per gerecht?
  • Wat is een SWOT-analyse en hoe begin je eraan?
  • Verband tussen je prijzen en bijsturen van je menu
  • Hoeveel wil je gast spenderen en hoe leest hij/zij je menukaart?

Heb je weinig tot geen ervaring in deze materie? Dan raden we aan eerst de training Food & Beverage berekening te volgen.

Trainer

Dany Dhollander

Agenda

Food and beverage analyse

  • maandag 2 maart - 09:00 - 17:00

  • maandag 9 maart - 09:00 - 17:00
Genk

M hotel Genk, Albert Remansstraat 1, 3600 Genk

(Google Maps)

Betalend parkeren, 10 min tevoet station Genk.

Food and beverage analyse

  • dinsdag 10 maart - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 17 maart - 09:00 - 17:00
Brugge

Guidea, Koning Albert- I- Laan 94A bus 001, 8200 Brugge

(Google Maps)

0

Food and beverage analyse

  • donderdag 26 maart - 09:00 - 17:00

  • donderdag 2 april - 09:00 - 17:00
Gent

Holiday INN Express Gent, Akkerhage 2, 9000 Gent

(Google Maps)

Parking hotel gratis ter beschikking.

Food and beverage analyse

  • dinsdag 12 mei - 09:00 - 17:00

  • dinsdag 19 mei - 09:00 - 17:00
Leuven

3 Hoog Heverlee, Interleuvenlaan 74, 3001 Leuven

(Google Maps)

0

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
Food & Beverage berekening -> Food & Beverage analyse
Goed om weten

Ook bedoeld voor werkgevers!

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.