Financieel Beheer

Foodcostberekening

Maak van jouw zaak een financieel gezonde zaak! Leer je food & beverage kosten te analyseren, je foodwaste te reduceren, kosten in te schatten en je omzet te vergroten.

één dag Basis Tip voor werkgevers!

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke Food & Beverage kosten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je aan de slag om je eigen receptenfiches op te stellen.

Wat ga je leren?

  • Hoe je via een gratis app een complete analyse maakt van jouw F&B kost
  • De voorspelbare en vooral de onvoorspelbare kosten inschatten
  • De F&B kosten van de zaak sturen, bv. door receptenkeuze
  • Hoe de verkoopwijze en betaalwijze in je zaak de kosten beïnvloedt

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de gratis Foodcost app van Guidea. Bekijk hier het filmpje.

Tip: De opleiding 'Analyseer je opbrengsten via Menu Engineering' sluit hier perfect op aan.

Hoewel ik al vrij veel wist hierover, of dat dacht ik toch, heb ik toch veel bijgeleerd. Het was heel interessant. We staan eigenlijk veel te weinig stil bij wat alles ons werkelijk kost. Bedankt voor deze interessante en ook leuke opleiding.

Deelnemer foodcostberekening

Trainer

Dany Dhollander. Meer info en meer trainingen met Dany?

Agenda

Foodcostberekening

  • maandag 12 juni 2023 - 09:00 - 17:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)

Foodcostberekening

  • woensdag 20 september 2023 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

ibis Antwerpen Centrum, Meistraat 39, 2000, Antwerpen

(Google Maps)

Gelegen in het stadscenturm. Openbare parkeerplaats dicht bij het hotel.

Foodcostberekening

  • maandag 9 oktober 2023 - 09:00 - 17:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)

Foodcostberekening

  • dinsdag 24 oktober 2023 - 09:00 - 17:00
Aalst

Keizershof Hotel, Korte Nieuwstraat 15, 9300, Aalst

(Google Maps)

Betalende privé parking onder het hotel. Op 10 min wandelen van Aalst station.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
 Foodcostberekening -> Analyseer je opbrengsten met Menu Engineering  
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.

Ook toegankelijk voor horecawerkgevers (zonder voorwaarden).