Special guests lente 2023: masterclasses die je niet wil missen
Programma lente 2023
Ran Van Ongevalle : next level mixology
Foodarcheoloog feat. Maarten van Essche : Rijkelijk koken met beperkte middelen
Filip Claeys : grenzen verleggen met vis op de Kamado
Special guest #1: topbartender Ran Van Ongevalle
Next level mixology, 6 maart in Brugge
Wat als je voor één dag in het hoofd kon kruipen van topbartender Ran Van Ongevalle? Dan twijfel je geen seconde! Ran startte zijn cocktailcarrière bij The Pharmacy. Enkele jaren, een wereldreis en talrijke internationale wedstrijden later, heeft hij z’n eigen ‘Bar Ran’ in hartje Brugge. En daar stopt het niet. Z'n jongste professionele telg is cocktail-streetfoodzaak Más, en daar vindt deze masterclass plaats. Meer info
Special guest #2 en #3: De foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh feat. chef Maarten Van Essche
Rijkelijk koken met beperkte middelen, 20 maart in Mechelen
Hoe minder er voor handen is, hoe creatiever de chef moet zijn. Dat was 500 jaar geleden dagelijkse kost. Het veld was de (bio) supermarkt en het klimaat zwaaide de plak. Kortom, er werd gekookt met de middelen die men had. Vijf eeuwen later, kan onze gastronomie daar nog altijd veel van leren. Meer info
Special guest #4: tweesterrenchef Filip Claeys
Grenzen verleggen met vis op de kamado, 24 april in Zeebrugge
Vis bereiden op de Kamado barbecue: delicaat of delicatesse? Het is vooral een kwestie van knowhow, creativiteit én een portie lef. Dat ga je kweken tijdens de masterclass met tweesterrenchef Filip Claeys van The Northsea Chefs en Kamado-expert Kris Vandorpe. Meer info
Ben jij uit het juiste hout gesneden?
Toelatingsvoorwaarden:
Voor deze interactieve masterclasses is voorkennis vereist. Ze zijn speciaal voor chefs, sous-chefs, bartenders, mixologen, ... met heel wat knowhow in hun vakgebied, verworven in een (recente) opleiding of door beroepservaring.
Het is belangrijk dat je tewerkgesteld bent als werknemer in het Paritair Comité 302.
(Werkgevers met interesse in de masterclass, kunnen deelnemen als zij meekomen met hun werknemer.)
Inschrijven is in elk geval verplicht. Wacht niet te lang, want we volgen het principe 'first come, first served' (rekening houdend met bovenstaande toelatingsvoorwaarden).