Food

Filip Claeys : grenzen verleggen met vis op de Kamado Nieuw

Vis bereiden op de Kamado barbecue: delicaat of delicatesse? Het is vooral een kwestie van knowhow, creativiteit én een portie lef. Dat ga je kweken tijdens de masterclass met tweesterrenchef Filip Claeys van The Northsea Chefs en Kamado-expert Kris Vandorpe.

Masterclass Special guest lente 2023 Ervaren Wegens succes herhaald!

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Deze culinaire inspiratiedag staat helemaal in het teken van Noordzeevis en bijvangst. Jouw dag start ’s morgensvroeg op de visveiling. Eindigen doe je met een culinaire vislunch: 100% lokaal (catch of the day) en 100% BBQ-proof.

Hoe lekker die lunch wordt? Dat heb je eigenlijk zelf in handen, want je wordt uitgedaagd om in duo een lokaal visgerecht te improviseren op de Big Green Egg. Dit onder begeleiding van topchef Filip Claeys en Green Egg-expert Kris Vandorpe.

Het kader voor deze dag is een wel heel bijzondere outdoor keuke: je gaat koken op de kaaimuren van de vismijn. Het is eens wat anders!

Dit mag je verwachten:

  • Vóór dag en dauw leidt Filip Claeys je rond achter de schermen van de vismijn Zeebrugge (loskade, afslag, ...)
  • Na een ontbijt en (fileer)demo van Filip Claeys trek je naar de kades, waar expert Kris Vanderope je meer leert over de mogelijkheden en toepassingen van kamado-toestellen.
  • Om 10u is het aan jou. In duo ga je spontaan & onvoorbereid koken op de kaaimuren. Jullie krijgen een blackbox met lokale seizoensproducten uit de Noordzee, daarmee werken jullie een volledig gerecht uit. Dat maken jullie klaar op de Big Green Egg met begeleiding van Filip Claeys en Kris Vandorpe.

Trainer

Voor deze unieke masterclass schakelen wij een special guest in: niemand minder dan tweesterrenchef Filip Claeys (De Jonkman** en oprichter van The Northsea Chefs). Hij wordt die dag bijgestaan door Big Green Egg kenner Kris Vandorpe.

Toelatingsvoorwaarden

Interesse? Check dan nog even of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Deze masterclass is speciaal voor:

  • Chefs en sous-chefs met de nodige culinaire knowhow, opgedaan in een (recente) koksopleiding of door beroepservaring in (hotel)restaurants;
  • Die werknemer zijn in de horecasector (Paritair Comité 302).*

*Werkgevers behoren niet tot de doelgroep van de masterclass. Maar, als werkgever kan je wél meekomen met je werknemer, op voorwaarde dat je je inschrijft én zelf ook over de nodige voorkennis beschikt. (Altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen.)

We hanteren het principe ‘first come, first served’ (altijd rekening houdend met bovenstaande toelatingsvoorwaarden). Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Agenda

Vis op de kamado: grenzen verleggen met sterrenchef Filip Claeys

  • maandag 24 april 2023 - 06:30 - 14:00
Zeebrugge

Vismijn Zeebrugge, Noordzeestraat 201, 8380, Zeebrugge

(Google Maps)

Gratis parking. Op 1.1km van Zeebrugge-Dorp station te voet of met kusttram vanuit Blankenberge.

Inschrijven bijna volzet