Dit webinar is afgelopen. Herbekijk hier de opname.

Werk jij in de horeca of heb je een eigen horecazaak? Dan zijn er heel wat dingen waaraan je moet denken om aan de nieuwe en veilige norm te voldoen. Om je daarbij te ondersteunen voorziet Horeca Forma 6 webinars gebaseerd op de sectorale maatregelen.

In dit webinar ligt de focus op het aanpassen van de werkgewoontes en procedures om zo jezelf, je medewerkers en de gasten te beschermen tegen het virus. Omdat gewoontes zo vanzelfsprekend zijn is het aangeraden om proactief aan de slag te gaan. Hoe doe je dat dan? Het is belangrijk om de werkdag in kaart te brengen en na te gaan waar de risico’s zitten. Om je daarbij op weg te helpen heeft expert Diane Dockx de risicomomenten in kaart gebracht.

Op het programma:

 • Je zaak openen in coronatijden: waar moet je allemaal aan denken om aan de veilige norm te voldoen?
 • Welke momenten zien er anders uit?
 • Op welke manier worden teams samengesteld?
 • Hoe bereid je de gasten voor op bezoek aan je restaurant?
 • Hoe zal je gasten ontvangen en hoe zal je ze bedienen?
 • Hoe stel je als leidinggevende een goede briefing op voor je team?

Neem zeker een notablok bij de hand en noteer alles wat voor jou van toepassing is. In de volgende webinars kan je dit document verder aanvullen met andere HACCP maatregelen en praktische tips om veilig en gastvrij je gasten te ontvangen.

Nieuwe werkgewoontes

Gratis deelnemen? Update: dit webinar is afgelopen

 • Dit webinar gaat door op donderdag 4 juni van 14u tot 15u.
 • Deze online training is vooral interessant voor eigenaars, teamverantwoordelijken, COVID-19 coördinatoren en preventieadviseurs
 • Schrijf je in via deze Zoom-link.

Goed om weten:

 • Houd je mailbox (en spam) in de gaten want je ontvangt een automatische bevestigingsmail met deelnamelink. 

Dit is een automatische e-mail van Zoom waardoor Engelse tekst en Nederlandse tekst door elkaar staan. De belangrijkste link in die e-mail is "Click here to Join" , dan kom je automatisch op het Zoom-platform terecht. Jouw camera en microfoon zullen we automatisch uitschakelen. De chatfunctie wordt gebruikt om vragen te stellen. 

Eén uur vóór de start ontvang je nog een laatste herinneringsmail. Je kan al 20 minuutjes op voorhand aanmelden!

 • Je ontvangt de opname achteraf in je mailbox zodat je het webinar op een gepast moment kan (her)bekijken.

Ook interessant

Webinar 5/6: HACCP – geef het coronavirus geen kans

Wat moeten we doen op vlak van HACCP, hygiëne en voedselveiligheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan? En aan welke maatregelen moet je nu eigenlijk voldoen in je keuken? Waar moet de kelner op letten bij uitserveren en afruimen? Daar gaat het in dit gratis webinar over.

Webinar 10/6: Veilig en gastvrij omgaan met je restaurantgasten in coronatijden

Ga jij binnenkort met gemengde gevoelens terug aan het werk in de zaal? Je hebt er zin in maar voelt je nog wat onzeker? Dat is heel normaal in deze tijden. In dit webinar ontdek je hoe je het restaurantbezoek veilig én comfortabel laat verlopen: vanaf de verwelkoming tot afrekenen.

Webinar 10/6: Veilig en gastvrij omgaan met je hotelgasten in coronatijden

Stilaan zal het hotelleven weer op gang komen. Al zal het niet snel worden zoals vroeger. Hoe slaag je er als hotelmedewerker in om de gast een veilig én welkom gevoel te geven? Daar staan wij in dit webinar bij stil.

Webinar 11/6: Veilig en gastvrij omgaan met je cafégasten in coronatijden

Haal jij straks de stoelen weer van de tafel in je geliefde bar of café? Dan zullen je gasten je dankbaar zijn. Na een wandeling uitblazen op een terras: heel België kijkt ernaar uit. Mààr (er is altijd een maar) “zal het nog wel gezellig zijn?” Die vraag horen we regelmatig.

Webinar 12/06: Geef het virus geen kans in jouw hotel

Binnenkort kunnen we de laatste plooien van het beddengoed nog snel gladstrijken en zullen de seminarieruimtes opnieuw naar koffie ruiken. Deze keer met extra maatregelen om jezelf, collega’s en gasten te beschermen tegen het COVID-19 virus. HACCP expert – Geert Bruggeman vertelt je er alles over in deze gratis webinar