Update 28 juli: de coronamaatregelen evolueren voortdurend. Voor actuele informatie voor de horecasector verwijzen wij graag naar de website van Horeca Vlaanderen: http://heropstarthoreca.be en naar de officiële nieuwskanalen.

Op deze pagina:

>> gratis webinars gebaseerd op de coronamaatregelen voor de Horeca 

Deze webinars dateren van de eerste week van juni.

>> blogs met duiding

Officiële coronamaatregelen Horeca

(Update 4 juni 11.50) De federale overheidsdienst Economie publiceerde deze offiële gids voor een veilige opstart van de horeca. Dit zijn de wettelijke richtlijnen volgend op de veiligheidsraad dd. 3 juni 2020.

Bovendien bevelen wij de website van Horeca Vlaanderen aan: Op http://heropstarthoreca.be vind je alle aanbevelingen en richtlijnen om van je horecazaak een veilige omgeving te maken voor zowel jezelf, je medewerkers als je gasten. Je vindt er 3 sectorprotocollen: eetgelegenheden, drinkgelegenheden en hotels + logies.

Je merkt het: er komt heel wat op je af. We gaan er samen voor!

Inschrijven voor een gratis webinar

Horeca Forma organiseert 6 verschillende webinars om je te ondersteunen bij een veilige en gastvrije start.

Deze trainingen worden gratis aangeboden door de sector voor de sector. Maak er dus zeker gebruik van. Wij wensen iedereen veel succes!

Webinar herbekijken?

Klik op het webinar naar keuze en herbekijk de opname onderaan de pagina.

Webinar 4/6: Je werkgewoontes aanpassen aan de nieuwe realiteit

Werk jij in de horeca of heb je een eigen horecazaak? Dan zijn er heel wat dingen waaraan je moet denken om aan de nieuwe en veilige norm te voldoen. Om je daarbij te ondersteunen voorziet Horeca Forma dit gratis webinar. Je kan nu de opname (her)bekijken.

Webinar 5/6: HACCP – geef het coronavirus geen kans

Wat moeten we doen op vlak van HACCP, hygiëne en voedselveiligheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan? En aan welke maatregelen moet je nu eigenlijk voldoen in je keuken? Waar moet de kelner op letten bij uitserveren en afruimen? Daar gaat het in dit gratis webinar over.

Webinar 10/6: Veilig en gastvrij omgaan met je restaurantgasten in coronatijden

Ga jij binnenkort met gemengde gevoelens terug aan het werk in de zaal? Je hebt er zin in maar voelt je nog wat onzeker? Dat is heel normaal in deze tijden. In dit webinar ontdek je hoe je het restaurantbezoek veilig én comfortabel laat verlopen: vanaf de verwelkoming tot afrekenen.

Webinar 10/6: Veilig en gastvrij omgaan met je hotelgasten in coronatijden

Stilaan zal het hotelleven weer op gang komen. Al zal het niet snel worden zoals vroeger. Hoe slaag je er als hotelmedewerker in om de gast een veilig én welkom gevoel te geven? Daar staan wij in dit webinar bij stil.

Webinar 11/6: Veilig en gastvrij omgaan met je cafégasten in coronatijden

Haal jij straks de stoelen weer van de tafel in je geliefde bar of café? Dan zullen je gasten je dankbaar zijn. Na een wandeling uitblazen op een terras: heel België kijkt ernaar uit. Mààr (er is altijd een maar) “zal het nog wel gezellig zijn?” Die vraag horen we regelmatig.

Webinar 12/06: Geef het virus geen kans in jouw hotel

Binnenkort kunnen we de laatste plooien van het beddengoed nog snel gladstrijken en zullen de seminarieruimtes opnieuw naar koffie ruiken. Deze keer met extra maatregelen om jezelf, collega’s en gasten te beschermen tegen het COVID-19 virus. HACCP expert – Geert Bruggeman vertelt je er alles over in deze gratis webinar

Coronamaatregel onder de loep

In dit topic formuleren wij een antwoord op enkele prangende vragen m.b.t. de coronamaatregelen. We vullen deze lijst regelmatig aan met nieuwe informatie.

Meer inspirerende online opleidingen?

Al vanaf het begin van de lockdown trakteren wij onze volgers op minitrainingen. Onder de naam "Virtual Chefs" geniet je wekelijks van 3 minitrainingen via Facebook Live of webinars. 

>> Ontdek de volgende afleveringen van Virtual Chefs en herbekijk de vorige