Virtual chefs: mini-trainingen live op Facebook

Update: nieuwe afleveringen gepland! Virtual Chefs is een inspirerende reeks minitrainingen voor en door horecamensen via Facebook Live. Zo willen we alle chefs, keukenmedewerkers, bartenders, gastheren en -vrouwen, kelners,… mee door deze onzekere periode loodsen. Bekijk hier de planning.
Maandag 6 April 2020

Tijdens de lockdown lanceerden wij het project Virtual Chefs: dat zijn live trainingen via Facebook voor en door vakmensen. 

Virtual Chefs: wa's da?

De restaurants, cafés en hotels zijn dan wel leeg nu; de liefde voor het vak blijft. De passie is nog steeds sterker dan het virus. Het project Virtual Chefs wil je helpen om die passie te voeden met kennis en vaardigheden. Al sinds de paasvakantie kan je bij ons online mini-trainingen volgen.

Virtual Chefs zijn horecamensen en vakexperten -allen trainers bij Horeca Forma- die tijdens de coronacrisis online training geven vanuit hun kot:

  • Inspiratieshotjes van 30 min tot 1u.
  • Live op de Facebookpagina van Horeca Forma
  • Voor alle fans die onze pagina volgen

Virtual Chefs via Facebook Live: zo werkt het

UPDATE: Virtual chefs is afgelopen

  1. Volg de Facebookpagina van Horeca Forma 
  2. Ga op het afgesproken moment naar de Facebookpagina en bekijk de Live-uitzending. Stel je vragen via de comments, want de trainer reageert tijdens of na de uitzending.

Onze updates in jouw mailbox?

Onze maandelijkse update in jouw inbox! (In deze tijden kan het ook 2 of 3 keer per maand zijn.)

Meld je aan op onze nieuwsbrief

Aflevering van Virtual Chefs gemist?

(Her)bekijk alle minitrainingen in onze Facebook-afspeellijst:

Nieuw: de barista: Peter Hernou

  • Latte art: een voorsmaakje (dinsdag 28/9)

De viskok: Michael Vanderhaeghe

  • Aan de slag met verrassende Noordzeevis (vrijdag 3/4 - pilotaflevering)
  • Pladijs en pieterman verwerken op Michael's wijze (donderdag 23/4 - afl.8)
  • Masterclass: duurzame vis op je bord (donderdag 28/5 - afl. 20)

De vegan chef: Pieter-Jan Lint

  • Ontdek de plantaardige keuken (dinsdag 7/4 - Afl.1)
  • Plantaardig innoveren met asperges (donderdag 30/4 - Afl.11) 
  • Plantaardige patisserie (donderdag 14/5 - Afl. 16)
  • Plantaardige sauzen met karakter (dinsdag 9/6 - Afl. 22)

De gastronoom: Piet vansteenbergen 

  • Zo geef je je desserts een makeover (donderdag 16/4 -afl.5)
  • Van doorsnee gerecht tot signature dish (donderdag 7/5 - afl. 13)

De gastheer: Kevin Strubbe (ETH)

  • Gastvrijheid na corona: nieuwe ongeschreven regels?  (dinsdag 14/4 - afl. 4)
  • Meer verkopen op een gastvrije manier: the basics. (dinsdag 5/5 - afl. 12)
  • Meer verkopen op een gastvrije manier: concrete verkooptips (dinsdag 19/5 - afl. 18)

De mixoloog: Dave Aertgeerts

  • Homemade coldbrew Iced Teas met hoge marges (zaterdag 11/4 - afl.3) 
  • Homemade mocktails ter inspiratie voor je zomerkaart (zaterdag 18/4 - afl.6)
  • Rendabele zomercocktails: de voordelen van (pre)batchen (zaterdag 25/4 - afl. 9)
  • No waste cocktails: summer punch en cosmopolitan (vrijdag 8/5 - afl. 14)
  • Trending: zo serveer je cocktails bij een gerecht (vrijdag 29/5 - afl. 21)

De coach: Eddy Vandersypt

  • Je medewerkers (tevreden) houden in coronatijden en erna (dinsdag 21/4 - afl. 7)

De sociale media expert: Ine Huygen

  • Zo behoud je het gastencontact via sociale media (donderdag 9/4 afl. 2) 

De tellende chef: Dany Dhollander

  • Heropstarten met de juiste foodcost i.s.m. Horeca Vlaanderen (dinsdag 28/4 - afl. 10)
  • Hoe je beveragecost berekenen? i.s.m. Horeca Vlaanderen (dinsdag 12/5 - afl. 15)
  • Meni-engineering: je menu kritisch analyseren voor meer rendement i.s.m. Horeca Vlaanderen (dinsdag 26/5 - afl. 19)
  • 10 factoren voor een financieel gezonde horecazaak i.s.m. Horeca Vlaanderen (donderdag 19/6 - laatste aflevering)

De communicatie-expert: Laura Krause (Obelisk)

  • Positief assertief communiceren in coronatijden (vrijdag 15/5 - Afl. 17)

Download hier de bijhorende recepten, fiches of presentaties van de afgelopen uitzendingen

Recept aflevering 1 'ontdek de plantaardige keuken'
pdf - 23.31KB
Recept aflevering 3 'meest rendabele zomerdrankje ooit: home made iced tea'
pdf - 142.64KB
Slides aflevering 4 'webinar: gastvrijheid na corona: nieuwe ongeschreven regels?'
pdf - 1.78MB
Recept aflevering 5 'zo geef je je desserts een makeover'
pdf - 164.73KB
Recepten aflevering 6 'homemade mocktails, inspiratie voor je zomerkaart'
pdf - 258.31KB
Recepten aflevering 7 'rendabele zomercocktails: de voordelen van (pre)batchen'
pdf - 234.09KB
Slides aflevering 10 'webinar i.s.m. Horeca Vlaanderen: heropstarten met de juiste foodcost'
pdf - 3.95MB
Recept aflevering 11 'plantaardig innoveren met het witte goud: de asperge'
pdf - 338.21KB
Slides aflevering 12 'Meer verkopen op een gastvrije manier: de basics'
pdf - 1.58MB
Recept aflevering 13 'Van doorsnee gerecht tot signature dish: vitello tonnato'
pdf - 267.46KB
Foto van het resultaat aflevering 13 'Van doorsnee gerecht tot signature dish: vitello tonnato'
pdf - 101.4KB
Recepten aflevering 14 'zero waste cocktails: summer punch & cosmopolitan'
pdf - 102.72KB
Slides aflevering 15 'Hoe je beveragekost berekenen?' Webinar i.s.m. Horeca Vlaanderen
pdf - 5.6MB
Recepten aflevering 16 'plantaardige desserten en patisserie' met Pieter-Jan Lint
pdf - 230.01KB
Slides aflevering 17 'Positief assertief communiceren in coronatijden'
pdf - 1.84MB
Slides aflevering 18 'Meer verkopen op een gastvrije manier: concrete verkoopstips en -technieken'
pdf - 1.38MB
Recept aflevering 20 'Duurzame vis op je bord: pieterman met asperges'
pdf - 116.25KB
Recepten aflevering 21 'Cocktails serveren bij gerechten'
pdf - 560.63KB
Recepten aflevering 22 'Plantaardige sauzen met karakter'
pdf - 214.04KB
Slides aflevering 23 '10 factoren voor een financieel gezonde zaak'
pdf - 1.41MB