Virtual chefs: mini-trainingen tijdens de lockdown

Virtual Chefs is een inspirerende reeks minitrainingen voor en door horecamensen via Facebook Live en gratis webinars. Horeca Forma en haar trainers willen zo alle thuiszittende chefs, keukenmedewerkers, bartenders, gastheren en -vrouwen, kelners,… mee door deze onzekere periode loodsen. Bekijk hier de planning.
1586157187

In deze coronatijden zijn onze opleidingen helaas geannuleerd, maar er is zeker nog ruimte om te leren want wij lanceerden in de paasvakantie Virtual Chefs: dat zijn online trainingen voor en door vakmensen. 

Virtual Chefs: wa's da?

De restaurants, cafés en hotels zijn dan wel leeg nu; de liefde voor het vak blijft. De passie is nog steeds sterker dan het virus. Het project Virtual Chefs wil je helpen om die passie te voeden met kennis en vaardigheden. Al sinds de paasvakantie kan je bij ons online mini-trainingen volgen. In mei schakelen we een vitesse hoger: met Virtual Chefs Bootcamp selecteren we trainingen die inspelen op de huidige uitdagingen. 

Virtual Chefs zijn horecamensen en vakexperten -allen trainers bij Horeca Forma- die tijdens de coronacrisis online training geven vanuit hun kot:

  • Elke dinsdag, donderdag en vrijdag om 14u   (vanaf mei op vrijdag i.p.v. zaterdag)
  • Het zijn inspiratieshotjes van 30 min tot 1u.
  • Live op de Facebookpagina van Horeca Forma of via een gratis webinar 
  • Voor alle horecafans

Planning 

    DI 9/6 afl. 22: de vegan chef part 4 || Smaakvolle sauzen in de plantaardige keuken 

    Wanneer en hoe: dinsdag 9 juni om 14u live op de Facebookpagina van Horeca Forma

    Trainer: Pieter-Jan Lint

    Iedereen heeft wel graag een sausje bij zijn of haar gerecht. Maar hoe maak je nu een smaakvolle saus wanneer je geen vis of vlees als basis kan gebruiken?  Tijdens deze aflevering van de Virtual Chefs geven we het woord aan de vegan chef, Pieter-Jan Lint. Hij leert je alles over smaakvolle plantaardige sauzen.

    Op het programma:

    • Hoe maak je een goeie jus met diepgang?
    • Je leert een witte saus maken zonder melk of boter
    • Het maken van een bruine fonds op basis van groenten
    • Welke smaakversterkers kan je gebruiken?

    Houd deze webpagina en onze sociale media in de gaten voor updates na 9 juni

    Hoe werkt het?

    De praktische drankentrainingen en kookdemo's volg je Live op onze Facebookpagina. Daarnaast organiseren we webinars via het platform Zoom. Dit is volledig gratis!

    Facebook Live 

    1. Volg de Facebookpagina van Horeca Forma 
    2. Ga op di/do/za om 14u naar de Facebookpagina en bekijk de Live-uitzending. Stel je vragen via de comments, want de trainer reageert tijdens of na de uitzending.

    Tip: meld je aan voor het Facebook LIVE evenement en deel het met je horecavrienden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

    Gratis webinars

    1. Meld je aan via het webformulier bij de opleiding van je keuze.
    2. Je ontvangt een bevestigingsmail en een herinneringsmail. 
    3. De spreekwoordelijke deuren openen om 13u40. Klik op de link "Click here to join" en geef je naam en e-mail in. Tijdens het webinar zijn je microfoon en webcam uitgeschakeld, maar je kan vragen stellen via de chat. 

    Gezien de omstandigheden, staan onze online mini-trainingen open voor iedereen in de horeca en alle fans van de horeca!

    Onze updates in jouw mailbox?

    Onze maandelijkse update in jouw inbox! (In deze tijden kan het ook 2 of 3 keer per maand zijn.)

    Meld je aan op onze nieuwsbrief

    Aflevering van Virtual Chefs gemist?

    (Her)bekijk alle minitrainingen in onze Facebook-afspeellijst:

    De viskok: Michael Vanderhaeghe

    • Aan de slag met verrassende Noordzeevis (vrijdag 3/4 - pilotaflevering)
    • Pladijs en pieterman verwerken op Michael's wijze (donderdag 23/4 - afl.8)
    • Masterclass: duurzame vis op je bord (donderdag 28/5 - afl. 20)

    De vegan chef: Pieter-Jan Lint

    • Ontdek de plantaardige keuken (dinsdag 7/4 - Afl.1)
    • Plantaardig innoveren met asperges (donderdag 30/4 - Afl.11) 
    • Plantaardige patisserie (donderdag 14/5 - Afl. 16)

    De gastronoom: Piet vansteenbergen 

    • Zo geef je je desserts een makeover (donderdag 16/4 -afl.5)
    • Van doorsnee gerecht tot signature dish (donderdag 7/5 - afl. 13)

    De gastheer: Kevin Strubbe (ETH)

    • Gastvrijheid na corona: nieuwe ongeschreven regels?  (dinsdag 14/4 - afl. 4)
    • Meer verkopen op een gastvrije manier: the basics. (dinsdag 5/5 - afl. 12)
    • Meer verkopen op een gastvrije manier: concrete verkooptips (dinsdag 19/5 - afl. 18)

    De mixoloog: Dave Aertgeerts

    • Homemade coldbrew Iced Teas met hoge marges (zaterdag 11/4 - afl.3) 
    • Homemade mocktails ter inspiratie voor je zomerkaart (zaterdag 18/4 - afl.6)
    • Rendabele zomercocktails: de voordelen van (pre)batchen (zaterdag 25/4 - afl. 9)
    • No waste cocktails: summer punch en cosmopolitan (vrijdag 8/5 - afl. 14)
    • Trending: zo serveer je cocktails bij een gerecht (vrijdag 29/5 - afl. 21)

    De coach: Eddy Vandersypt

    • Je medewerkers (tevreden) houden in coronatijden en erna (dinsdag 21/4 - afl. 7)

    De sociale media expert: Ine Huygen

    • Zo behoud je het gastencontact via sociale media (donderdag 9/4 afl. 2) 

    De tellende chef: Dany Dhollander

    • Heropstarten met de juiste foodcost i.s.m. Horeca Vlaanderen (dinsdag 28/4 - afl. 10)
    • Hoe je beveragecost berekenen? i.s.m. Horeca Vlaanderen (dinsdag 12/5 - afl. 15)
    • Meni-engineering: je menu kritisch analyseren voor meer rendement i.s.m. Horeca Vlaanderen (dinsdag 26/5 - afl. 19)

    De communicatie-expert: Laura Krause (Obelisk)

    • Positief assertief communiceren in coronatijden (vrijdag 15/5 - Afl. 17)

    Aflevering gemist? Geen zorgen!

    (Her)bekijk alle uitzendingen op Facebook

    Download hier de bijhorende recepten, fiches of presentaties van de afgelopen uitzendingen

    Recept aflevering 1 'ontdek de plantaardige keuken'
    pdf - 23.31KB
    Recept aflevering 3 'meest rendabele zomerdrankje ooit: home made iced tea'
    pdf - 142.64KB
    Slides aflevering 4 'webinar: gastvrijheid na corona: nieuwe ongeschreven regels?'
    pdf - 1.78MB
    Recept aflevering 5 'zo geef je je desserts een makeover'
    pdf - 164.73KB
    Recepten aflevering 6 'homemade mocktails, inspiratie voor je zomerkaart'
    pdf - 258.31KB
    Recepten aflevering 7 'rendabele zomercocktails: de voordelen van (pre)batchen'
    pdf - 234.09KB
    Slides aflevering 10 'webinar i.s.m. Horeca Vlaanderen: heropstarten met de juiste foodcost'
    pdf - 3.95MB
    Recept aflevering 11 'plantaardig innoveren met het witte goud: de asperge'
    pdf - 338.21KB
    Slides aflevering 12 'Meer verkopen op een gastvrije manier: de basics'
    pdf - 1.58MB
    Recept aflevering 13 'Van doorsnee gerecht tot signature dish: vitello tonnato'
    pdf - 267.46KB
    Foto van het resultaat aflevering 13 'Van doorsnee gerecht tot signature dish: vitello tonnato'
    pdf - 101.4KB
    Recepten aflevering 14 'zero waste cocktails: summer punch & cosmopolitan'
    pdf - 102.72KB
    Slides aflevering 15 'Hoe je beveragekost berekenen?' Webinar i.s.m. Horeca Vlaanderen
    pdf - 5.6MB
    Recepten aflevering 16 'plantaardige desserten en patisserie' met Pieter-Jan Lint
    pdf - 230.01KB
    Slides aflevering 17 'Positief assertief communiceren in coronatijden'
    pdf - 1.84MB
    Slides aflevering 18 'Meer verkopen op een gastvrije manier: concrete verkoopstips en -technieken'
    pdf - 1.38MB
    Recept aflevering 20 'Duurzame vis op je bord: pieterman met asperges'
    pdf - 116.25KB
    Recepten aflevering 21 'Cocktails serveren bij gerechten'
    pdf - 560.63KB

    Zien we je terug in september? 

    Vanaf september hopen we je terug te zien in ons normale open opleidingsaanbod. De inschrijvingen zijn al geopend. (Ter info: onze 'fysieke' opleidingen zijn voorbehouden voor werknemers, en -onder voorwaarden- hun werkgevers, tewerkgesteld in het Paritair Comité 302. Ze zijn helemaal gratis. Lees hier meer over onze werking.