Dit webinar is afgelopen. Herbekijk de opname hier.

Ga jij binnenkort met gemengde gevoelens terug aan het werk in de zaal? Je hebt er zin in maar voelt je nog wat onzeker? Dat is heel normaal in deze tijden. In dit webinar ontdek je hoe je het restaurantbezoek veilig én comfortabel laat verlopen. Want veiligheid en gezelligheid hoeft geen of-of verhaal te zijn. Misschien kan het ook een en-en verhaal zijn als je op een positieve manier communiceert met de gasten. Als iedereen goed weet wat kan en niet kan in jouw zaak. 

Horeca Forma wil je helpen om de verplichte maatregelen vanuit de overheid op aan aanvaardbare en gastvrije manier toe te passen in jouw restaurant of brasserie.

In dit webinar staan we stil bij alle interactiemomenten met de gast. Vanaf het eerste contact tot de afrekening. Want wat zal je doen: zal je nog de jas aannemen of toch maar niet? Hoe vaak kom je langs aan tafel? Een babbeltje, kan dat nog? Wijn uitschenken aan tafel, is dat nog een goed idee? Wat als iemand uit het gezelschap een fikse hoestbui krijgt? Of als er plots een te grote groep voor de deur staat? Zoveel om over na te denken.

In dit webinar ontdek je:

  • hoe je de gasten op hun gemak kan stellen en een veilig gevoel kan geven.
  • hoe je de gasten nog steeds welkom laat voelen.
  • hoe je de kans op besmetting verkleint in de omgang met gasten.
  • hoe reageren bij gasten die (on)bewust zich niet aan de regels houden

Er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Gastvrij restaurants

Gratis deelnemen? Dit webinar is afgelopen... herbekijk de opname

  • Dit webinar gaat door op woensdag 10 juni van 14u tot 15u.
  • Deze online training is interessant voor de gastheer/gastvrouw, medewerkers in de bediening en voor eigenaars van restaurants, bistro's, ... Iedereen mee!

Goed om weten:

  • Houd je mailbox (en spam) in de gaten want je ontvangt een automatische bevestigingsmail met deelnamelink.

Dit is een automatische e-mail van Zoom waardoor Engelse tekst en Nederlandse tekst door elkaar staan. De belangrijkste link in die e-mail is "Click here to Join" , dan kom je automatisch op het Zoom-platform terecht. Jouw camera en microfoon zullen we automatisch uitschakelen. De chatfunctie wordt gebruikt om vragen te stellen. 

Eén uur vóór de start ontvang je nog een laatste herinneringsmail. Je kan al 20 minuutjes op voorhand aanmelden!

  • Je ontvangt de opname achteraf in je mailbox zodat je het webinar op een gepast moment kan (her)bekijken.

Herbekijk dit webinar:

Webinar 4/6: Je werkgewoontes aanpassen aan de nieuwe realiteit

Werk jij in de horeca of heb je een eigen horecazaak? Dan zijn er heel wat dingen waaraan je moet denken om aan de nieuwe en veilige norm te voldoen. Om je daarbij te ondersteunen voorziet Horeca Forma dit gratis webinar. Je kan nu de opname (her)bekijken.

Webinar 5/6: HACCP – geef het coronavirus geen kans

Wat moeten we doen op vlak van HACCP, hygiëne en voedselveiligheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan? En aan welke maatregelen moet je nu eigenlijk voldoen in je keuken? Waar moet de kelner op letten bij uitserveren en afruimen? Daar gaat het in dit gratis webinar over.

Webinar 11/6: Veilig en gastvrij omgaan met je cafégasten in coronatijden

Haal jij straks de stoelen weer van de tafel in je geliefde bar of café? Dan zullen je gasten je dankbaar zijn. Na een wandeling uitblazen op een terras: heel België kijkt ernaar uit. Mààr (er is altijd een maar) “zal het nog wel gezellig zijn?” Die vraag horen we regelmatig.

Webinar 10/6: Veilig en gastvrij omgaan met je hotelgasten in coronatijden

Stilaan zal het hotelleven weer op gang komen. Al zal het niet snel worden zoals vroeger. Hoe slaag je er als hotelmedewerker in om de gast een veilig én welkom gevoel te geven? Daar staan wij in dit webinar bij stil.

Webinar 12/06: Geef het virus geen kans in jouw hotel

Binnenkort kunnen we de laatste plooien van het beddengoed nog snel gladstrijken en zullen de seminarieruimtes opnieuw naar koffie ruiken. Deze keer met extra maatregelen om jezelf, collega’s en gasten te beschermen tegen het COVID-19 virus. HACCP expert – Geert Bruggeman vertelt je er alles over in deze gratis webinar