Food

Plant-based koken: gastronomische gerechten

Je voelt je thuis in de plantaardige keuken. Maar streeft naar meer diepgang. Naar een gastronomisch menu met een vegan hoekje af. Voor topchef Pieter-Jan Lint is dat dagelijkse kost. Laat je inspireren door zijn inventieve technieken. En verfijn je menu tot in de puntjes.

één dag Voor alle niveaus

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Gastronomische bordjes met seizoensgroenten'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Je merkt het ook: de plantaardige keuken is er eentje met toekomst. Met impact. En daar wil je anderen van laten proeven. Met een plantaardig menu op gastronomisch niveau. Tijdens deze opleiding inspireert plant-based topchef Pieter-Jan Lint je met een waaier aan vernieuwende technieken. Voor nog meer variatie in smaak, textuur en vorm. En met een knipoog naar de klassiekers. Denk maar aan een bisque van zeewier of een kaaskroket zonder kaas. Volg de opleiding, klim een trede hoger op de gastronomische ladder en biedt jouw gasten overheerlijke, creatieve plantaardige opties aan.

Wat leer je?

  • Bouw verder op je basistechnieken en gekende producten. Met gevorderde technieken en toestellen voor net dat tikkeltje meer. Meer variatie, diepgang en verfijning.
  • Je ontdekt dat een plantaardig ingrediënt verrassend veelzijdig kan uitdraaien. Op het vlak van smaak, textuur en vorm. Neem nu de biet. Die kan je juicen, poffen of inkoken.
  • Je werkt de menu af tot in de puntjes, tot ook de presentatie er boenk op zit. En proef vooral zelf. Zo vertaal je de smaakprikkelingen correct en oprecht naar de gasten.

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Toelatingsvoorwaarden

Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.

Agenda

Plant-based koken: gastronomische gerechten

  • maandag 13 februari 2023 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Amaranth, Ringvaartstraat 51, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.

Plant-based koken: gastronomische gerechten

  • dinsdag 14 maart 2023 - 10:00 - 16:00
As

Mardaga, Stationstraat 121, 3665, As

(Google Maps)

Gratis parking vlakbij. Bus n°11 vanuit station Genk.

Plant-based koken: gastronomische gerechten

  • maandag 24 april 2023 - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Syntra West - Kortrijk, Doorniksesteenweg 220, 8500, Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking op de campus. Busverbinding vanuit Kortrijk station.

Plant-based koken: gastronomische gerechten

  • dinsdag 9 mei 2023 - 10:00 - 16:00
Haacht

Bon Appetit, Stationsstraat 86, 3150, Haacht

(Google Maps)

Gratis parking aan locatie. Bus 284 halte Haacht Mercatorlaan vanuit Leuven station.

Plant-based koken: gastronomische gerechten

  • woensdag 24 mei 2023 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Rosval Experience Centre, Joe Englishstraat 54, 2140, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking gelijkvloers of -1, lift naar +2 en rechts. Bus 20,30,420 of 421 vanuit Antw-Berchem.

Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.