Food

Plant-based koken: de basis

Maak kennis met de plantaardige keuken. Een keuken waar elke dag meer vraag naar is. Die er elke dag meer toedoet. Spring mee op de kar met topchef Pieter-Jan Lint. En je zal zien: met zijn producten en basistechnieken verwelkom je ook vegan klanten aan boord.

één dag Voor alle niveaus

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'De basistechnieken van de plantaardige keuken'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Een plantaardig gerecht op het menu? Goed idee. Want meer en meer klanten kiezen voor een plant-based alternatief. Of gaan full vegan. Omdat ze bewuster willen eten. Omdat ze bezorgd zijn om de planeet. Terecht. Geef als kok het goede voorbeeld met een vegan toets op je menu. Onbekend terrein? Of ga je er graag dieper op in? Dan zit je goed bij plantaardig topchef Pieter-Jan Lint.

Hij begeleidt je doorheen de juiste producten en een flinke reeks basistechnieken. Zo paneer je zonder eieren. En vervang je kaas door edelgistvlokken. Technieken die je op het einde van de dag samensmelt tot een afgewerkt gerecht. Beleef zo meerdere aha-ervaringen. Ervaringen die de deur wagenwijd openen voor een plantaardige toets in jouw keuken.

Wat leer je?

  • Met trainer Pieter-Jan kies je de juiste plant-based producten uit. Soorten plantaardige melk, peulvruchten, granen … Je zal ervan opkijken: vele producten staan al in je voorraadskast, en herontdek je tijdens deze opleiding.
  • Met de basistechnieken die je meekrijgt, vorm je een nieuwe set aan bouwstenen. Ze inspireren je voor meer plantaardige, allergeenvrije recepten.
  • Je creëert meer diepgang in jouw plantaardige keuken. Om je vegan gerechten smaaktechnisch en textuurgewijs af te werken. En dat tot een kleurrijk, volwaardig alternatief.

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Agenda

Plant-based koken: de basis

  • dinsdag 7 maart 2023 - 10:00 - 16:00
As

Mardaga, Stationstraat 121, 3665, As

(Google Maps)

Gratis parking vlakbij. Bus n°11 vanuit station Genk.

Plant-based koken: de basis

  • maandag 17 april 2023 - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Syntra West - Kortrijk, Doorniksesteenweg 220, 8500, Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking op de campus. Busverbinding vanuit Kortrijk station.

Plant-based koken: de basis

  • dinsdag 18 april 2023 - 10:00 - 16:00
Haacht

Bon Appetit, Stationsstraat 86, 3150, Haacht

(Google Maps)

Gratis parking aan locatie. Bus 284 halte Haacht Mercatorlaan vanuit Leuven station.

Plant-based koken: de basis

  • woensdag 10 mei 2023 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Rosval Experience Centre, Joe Englishstraat 54, 2140, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking gelijkvloers of -1, lift naar +2 en rechts. Bus 20,30,420 of 421 vanuit Antw-Berchem.

Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.