Food

Noordzee Atelier - De opmars van zeegroenten, zeewier en algen

Zilt van smaak, rijk aan vitaminen, arm aan calorieën... Zeegroenten en wieren zijn een verrijking voor elke moderne keuken. Tijdens deze praktijkopleiding toont seaweedchef Donald Deschagt originele maar vooral haalbare toepassingen met deze future food.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Zeesla, kombu royale, wakame, dulse, ... zijn aan een stevige opmars bezig in de horeca. Geïnspireerd door de gastronomie, gebruiken meer en meer koks deze superfoods als subtiele smaakmakers, als natuurlijker binders door de aanwezigheid van agar agar en om umami toe te voegen aan een gerecht.

Experimenteren met nieuwe, gezonde producten is leuk, en met kennis van zaken wordt het nog veel leuker!

Wat ga je leren?

  • Je proeft zeegroenten en wieren zoals zeesla, dulse, kombu royale, wakame, zeekraal, maar bv. ook Japans bessenwier, visdraadwier,...
  • Je ontdekt de verschillen in kleuren, smaken, texturen en houdbaarheid
  • Je krijgt tips voor de aankoop van deze producten
  • Tijdens het praktijkgedeelte leer en oefen je verschillende basistoepassingen (zeewier als bindmiddel, pocheren, rauwe verwerking, als basis voor tapenades, als zoutvervanger, etc.)
  • Bij de toepassingen krijg je inzicht in de foodcost
  • Je krijgt inspiratie voor gezonde en duurzame recepten met zeewier in verwerkt

Je mag eigen recepturen meebrengen om de mogelijkheden te bespreken met de trainer.

Deze training was voor mij drempelverlagend. Ik wist wel al 'iets' over zeewier, maar nu weet ik veel beter wat de mogelijkheden zijn in de keuken. Tijdens de opleiding ligt de focus op productkennis en implementatie in eenvoudige recepten.

Trainer

Donald Deschagt

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is aanbevolen voor keukenpersoneel (PC 302) dat (meer, beter, gevarieerder) aan de slag wil met wieren en zeegroenten. Ook geschikt als eerste kennismaking met deze future foods.

 

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.