Verleng de houdbaarheid van je home made drankjes

Mocktails, gezonde sapjes, home made limonades, ... zijn erg in trek. Het enige vervelende is dat ze al snel een smaakje of verkleuring kunnen krijgen. Daar bestaan simpele, maar geniale oplossingen voor.
Dinsdag 1 December 2020

Lees verder onder de video.

Oplossing 1: wacht even … eerst zeven! 

Simpele oplossingen zeiden we hé. Wel, voordat je je citroensap toevoegt aan je mocktail, moet je het sap eerst zeven. Op die manier kan je de houdbaarheidsduur van je mocktail verdrievoudigen! Van 1 dag houdbaar naar 3 dagen, gewoon door je citroensap eerst door de zeef te halen.

Oplossing 2: ascorbinezuur toevoegen

Ascorbinezuur is een vitamine C-poeder dat gebruikt wordt als natuurlijk bewaarmiddel en antioxidant. Voeg 0,5g ascorbinezuur toe aan 10 liter mocktailsap en je mocktail wordt veel frisser en smakelijker, maar vooral ook veel langer houdbaar ... tot wel anderhalve maand. Ascorbinezuur kan je verkrijgen bij je apotheek of drogist.  

Oplossing 3: koelkast standje lager zetten

Bewaar je mocktails en andere drankjes altijd in de koelkast op max 4°C.

Auteur: Horeca Forma i.s.m. met onze drankenexpert Dave Aertgeerts

Tags:

  • Horecatips en inspiratie