Horeca Expo 2024 | Masterclass fermenteren met Natalie Schrauwen

Tijdens Horeca Expo bundelen Horeca Forma en Natalie Schrauwen hun krachten voor een masterclass ‘fermenteren’ op maandag 18 november 2024 in Chef’s Place.
Dinsdag 15 oktober 2024

Update: deze masterclass is afgelopen!

Slecht nieuws: Deze masterclass is voorbij.

Het goede nieuws? Natalie Schrauwen geeft voor Horeca Forma de dagopleiding 'Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren'. Bekijk hier de data of organiseer deze opleiding in je zaak vanaf 6 deelnemers.

Nog meer goed nieuws: in 2025 organiseren we op Horeca Expo een masterclass met sterrenchef Timon Michiels.

Masterclass: fermenteren door Natalie Schrauwen 

Wie is Natalie Schrauwen?

Natalie Schrauwen, founder van ELDER en BRON, is een gevestigde naam in de wereld van fermentatie. Al ruim 10 jaar deelt ze haar kennis over fermentatie, wildpluk en koken op vuur met professionals en liefhebbers. Ze werkte al samen met (sterren)restaurants zoals Zilte, Hertog Jan, The Jane, Vrijmoed… waarvoor ze seizoensgebonden non-alcoholische pairings brouwde. 

Waarom deze masterclass?

Fermentatie is hot and happening en terecht! Het biedt niet alleen tal van gezondheidsvoordelen en het is een duurzame manier om seizoensproducten te bewaren, maar het opent ook een heel nieuw smaakrepertorium. Dat proef je letterlijk tijdens deze masterclass. Natalie brengt eigen fermentaties mee en toont ter plaatse hoe je ze integreert in dranken en recepten voor een extra unieke smaakbeleving. Je zal zien (en proeven) dat fermentaties verslavende smaakversterkers en een enorme meerwaarde in je recepten zijn. 

Voor wie? 

Deze professionele demo moet jouw job verrijken. Daarom geven we voorrang aan horecawerkgevers en -medewerkers (PC 302) die actief zijn binnen Food & Beverage, voornamelijk chefkoks, sous-chefs en ander keukenpersoneel, bartenders en werkgevers van een bar of brasserie/restaurant. Je hoeft geen voorkennis van fermentatie te hebben.

Waar & wanneer? 

Maandag 18 november 2024 @Horeca Expo Gent in Chef's Place  (achteraan hal 8) van 15u45 – 16u45.

Inschrijvingen afgesloten

De inschrijvingen zijn afgesloten. Tot maandag!

Kan je er niet bij zijn maar heb je wel interesse in het thema? Volg dan eens onze gratis dagopleiding "Fermentatietechnieken aanleren en perfectioneren".

Vragen? Laat het weten via opleidingen@horecaformavlaanderen.be

Bezoek ook onze stand: hal 1, stand 1000 (Horeca Vlaanderen & Horeca Forma) 

Lees hier wat je mag verwachten op onze beursstand. Tot dan!

Tags:

  • Opleidingsnieuws