Marketing, sociale media en ICT, Sales

Online reputatiemanagement en omgaan met reviews Vernieuwd

De reputatie van horecazaken staat in de digitale sterren geschreven. Nu meer dan ooit. Professioneel reageren op en monitoren van reviews is cruciaal om een horecazaak online te beschermen. Tegenwoordig kan AI je daar een handje bij helpen.

één dag Voor alle niveaus Online opleiding

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Vandaag is het de ongeremde Google of Tripadvisor-reviewer die bepaalt hoe er over jouw zaak gepraat wordt. Kritisch of lichtzinnig, en duizenden mensen lezen mee. Tijdens deze online opleiding leer je met dit soort (negatieve) reviews omgaan. Zo reageer je niet overhaast emotioneel maar professioneel.

In het beste geval volgde je al een (basis)opleiding marketing. Of weet je uit ervaring wat een marketingmix, missie en visie zijn. In deze online opleiding gaan we een stap verder: we stellen een startklaar strategisch reputatieplan op.

Wat ga je leren? 

  • Je leert omgaan met goede en mindere reviews, en hoe je ze op een professionele manier beantwoordt. Zo ga je reputatieschade tegen.
  • Je stelt een strategisch reputatieplan op, waarmee je direct aan de slag kan. En laat je hierbij inspireren door horecacollega’s verspreid over heel Vlaanderen.
  • Je maakt gebruik van AI: je verkent en experimenteert met de mogelijkheden van Chat GPT om professioneel te reageren op (slechte) reviews. 

Trainer

Ilse Duponcheel

Agenda

Online reputatiemanagement en omgaan met reviews

  • maandag 7 oktober 2024 - 09:30 - 16:30
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)

Deze opleiding ter plaatse in jouw zaak?

Via het kalenderaanbod is deze opleiding altijd online. Liever in real life? Dat kan bij jou in de zaak als je een groep (concu)collega's samenbrengt. De deelnemers mogen uit verschillende horecazaken komen.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.