Marketing, sociale media & digitale skills

Professioneel aan de slag op sociale media

Je hebt nog geen pagina op Facebook, Instagram of Google? Toch wel, maar je aanwezigheid op sociale media staat nog in de kinderschoenen? In deze opleiding neem je een kickstart op het vlak van sociale media! Kom te weten hoe je de platformen inzet om meer reserveringen en klanten binnen te halen.

één dag Basis

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

In deze workshop leer je hoe je een professioneel facebookpagina, instragrampagina en bedrijfspagina op google aanmaakt, hoe je ’t gebruikt als marketingtool en wat daar allemaal bij komt kijken. Je gaat op een praktische manier zelf aan de slag. Ben je al gestart met sociale media en wil je er meer mee bereiken? Dan geeft deze training je een duwtje in de rug.

Wat ga je leren?

  • Waarom social media onmisbaar zijn voor elke moderne horecazaak
  • Weten hoe best te communiceren (Tone of Voice) & welk kanaal het best bij jouw zaak past
  • Een stappenplan hebben voor een social media strategie voor je zaak
  • Een buyer persona uitwerken & leren gebruiken voor jouw zaak
  • De 3 social media platformen Instagram, Facebook & Google opzetten voor je zaak
  • Het verschil tussen posts, stories en highlights (Instagram) en hoe je ze gebruikt in het voordeel van je zaak.

Trainer

Ine Huygen

Agenda

Professioneel aan de slag op sociale media

  • donderdag 12 februari 2026 - 09:00 - 17:00
Antwerpen

Lindner Hotel Antwerpen, Lange Kievitstraat 125, 2018, Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal. Vlakbij betalende Parking Antwerpen centraal.

Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma