Veiligheid & Hygiëne

HACCP Refresh Nieuw

Volgde je tot max. 5 jaar geleden een opleiding HACCP, maar kan je een update gebruiken? Het FAVV of een auditbureau tikte je misschien op de vingers, hoewel je dacht mee te zijn met de huidige regelgeving rond voedselveiligheid? Na deze opfrissing weet je weer hoe je tiptop in orde bent.

halve dag Voor alle niveaus

Voorkennis vereist

Je volgde tot maximum 5 jaar geleden een opleiding HACCP bij Horeca Forma. Is dit langer dan 5 jaar geleden? Volg dan eerst onze basisopleiding HACCP.

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Deze korte online opleiding geeft je opnieuw een klare kijk op de huidige wetgeving rond voedselveiligheid en op eventuele bijsturingen vanuit het FAVV. De inhoud wordt opgebouwd rond specifieke vragen waar jij mee zit. Heersen er onduidelijkheden bij jou in de zaak? Deed er zich onlangs een situatie voor waar je de exacte oplossing niet voor kent? Worstel je met de behandeling van een bepaald CCP (kritisch controlepunt)? Is er onduidelijkheid over opmerkingen bij een FAVV-controle? Deze refresh opleiding is je kans op verduidelijking.

We vragen je om bij de inschrijving minstens één (liefst meer) concrete vraag door te sturen en/of je controleverslagen aan ons te bezorgen bij inschrijving. Hoe? In de bevestigingsmail van je inschrijving vind je het mailadres van de trainer. Naar dit adres mail je je vragen en/of controleverslagen. Op die manier kan de trainer je case(s) verwerken in de opleiding.

Wat ga je leren?

  • Inzicht in de nieuwste wetgeving rond voedselveiligheid.
  • Update over eventuele bijsturingen vanuit het FAVV.
  • Zijn er bij vorige controles bepaalde zaken aan het licht gekomen? Of heb je specifieke vragen? De trainer biedt een antwoord op alle onduidelijkheden en reikt de nodige oplossing(en) aan.
  • Je leert uit veelvoorkomende situaties van andere horecazaken: samen met de trainer analyseer je enkele cases gebaseerd op consumentenklachten, gemelde voedselvergiftigingen, ...
  • Na deze opleiding kan je bepaalde risico’s beter inschatten en kan je bijgevolg tekortkomingen van in het verleden vermijden (vb. Bij risicovolle bereidingen, temperatuurbeheersing bij buffetten, snel koelen zonder snelkoeler, ...)

Trainer

Qreactiv (Geert Bruggeman). Meer info en trainingen met Geert Bruggeman?

Toelatingsvoorwaarden

Je bent werknemer of werkgever in de horeca (PC 302) en volgde tot maximum 5 jaar geleden de basisopleiding HACCP bij Horeca Forma. Is dat langer dan 5 jaar geleden? Volg dan opnieuw de basisopleiding om mee te zijn met de nieuwste HACCP regelgeving.

 

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.