Veiligheid & Hygiëne

HACCP: administratie van A tot Z

Eén van de meest vervelende taken? De administratie. Zeker als je niet weet wat er precies van je wordt verwacht. Welke procedures, registraties, documenten, ... zijn wettelijk verplicht? Welke zijn eerder nuttig voor de zaak? En vooral: hoe kan je dit correct, maar met zo min mogelijk inspanning in orde brengen? Leer hoe je met de minste inspanning een waardevolle HACCP administratie aanlegt.

halve dag Basis

Voorkennis vereist

Je volgde tot maximum 5 jaar geleden een opleiding HACCP bij Horeca Forma. Is dit langer dan 5 jaar geleden? Volg dan eerst onze basisopleiding HACCP.

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Denk jij vaak: “Die verdomde administratie, het kost me zoveel tijd. Ik moet dringend een administratief medewerker aanwerven!” Alles wat met meten, registeren, bewijzen... te maken heeft om HACCP-gewijs in orde te zijn, is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Meer nog, net iets meer op papier hebben, speelt zelfs in jouw voordeel: geen stress meer over je papierwinkel bij FAVV-controles, je hebt meer zicht op de beheersing van allerlei kritische punten en je staat sterker in je schoenen bij klachten. In deze opleiding leer je hoe je met de minste inspanning een waardevolle HACCP administratie aanlegt.

Wat ga je leren?

  • Je leert welke administratie wettelijk verplicht is en welke voor jezelf en het bedrijf nuttig zijn.
  • Je verwerft inzicht in een vereenvoudigde en verbeterde aanpak (o.a. op basis van voorbeelden van andere bedrijven). Voortaan doe je zelf je administratie, foutloos en met de minste inspanning.

Trainer

Qreactiv (Geert Bruggeman). Meer info en trainingen met Geert Bruggeman?

Toelatingsvoorwaarden

Je bent werknemer of werkgever in de horeca (PC 302) en volgde tot maximum 5 jaar geleden de basisopleiding HACCP bij Horeca Forma. Is dat langer dan 5 jaar geleden? Volg dan opnieuw de basisopleiding om mee te zijn met de nieuwste HACCP regelgeving.

Agenda

HACCP: administratie van A tot Z

  • donderdag 11 december 2025 - 13:00 - 15:30
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
  1. HACCP: jouw zaak conform de regels van de voedselveiligheid
  2. HACCP Refresh
  3. HACCP: administratie van A tot Z
Goed om weten

Inschrijving verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma