Food

Groenten als vertrekpunt van je gerecht Nieuw

Groenten spelen vaak (onterecht) een bijrol in je gerecht. In deze opleiding laten we dat klassieke scenario achterwege en vertrekken we vanuit lokale en seizoensgebonden groenten. We experimenteren met smaken, kleuren en texturen in zowel voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten. Zo serveer je voortaan gerechten met een minimale impact op het milieu, maar maximale verrassing op het bord!

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Je decoreert je bord wel eens met een radijs of een broccoliroos. De groenten als garnituur. Wat als je dat klassieke patroon nu eens doorbreekt en groenten laat schitteren in de hoofdrol? Want dat is wat trainer Maarten van Essche je tijdens deze opleiding leert. Hij toont je hoe je met groenten alle kanten uit kan. Hoe je ze grilt, gaart, fermenteert … Alle technieken passeren de revue. Tegelijk ontdek je welke smaken, texturen en kleuren goed samengaan. Je combineert met vlees en vis, maar steeds vertrekkende vanuit de groente. Van lof tot schil en van voor- tot nagerecht, je haalt alles uit de groente. Met groenten als vertrekpunt heb je altijd prijs. Wedden?

Wat ga je leren?

  • Je bouwt gerechten op vanuit de groenten. Je leert experimenteren met verschillende bereidingswijzen en technieken en past die toe op voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten. Van bakken en braden tot korte pekel of fermentatie en lang garen.
  • Je analyseert de smaken, kleuren, geuren en texturen van groenten en leert op basis daarvan combinaties maken. Je combineert ook groenten met vlees en vis.
  • Niets van je groenten gaat verloren. Je houdt de afvalberg zo klein mogelijk door ook met het restafval te koken. Zo bereid je een lekkere bouillon of vinaigrette met groenteafval en de schil van je groente verwerk je tot chips.

Agenda

Groenten als vertrekpunt van je gerecht

  • dinsdag 18 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820, Merelbeke

(Google Maps)
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.