Vind jij de geheime ingrediënten in deze recepten?

Bij Horeca Forma trakteren we graag! Met leuke opleidingen, goeie tips en bakken inspiratie. Af en toe gooien we er een receptje tussen. Zoals nu, want je krijgt van ons twee originele recepten van Ann Vansteenkiste en Pieter-Jan Lint.
1560974270

Het geheime ingrediënt voor het succes van jouw horecacarrière? Dat vind je in onze opleidingen.

Dat is de leuze waarmee Horeca Forma, het vroegere Horeca Vorming Vlaanderen, een nieuw tijdperk ingaat.

Feest dus! Je krijgt van ons twee bijzondere recepten cadeau.. herken jij de ontbrekende geheime ingrediënten?

Gepocheerde Doyenne peer, amandel en citroen 

van Horeca Forma-trainer Pieter-Jan Lint

Op je boodschappenlijstje:

De basics: 

  • 250 gr rietsuiker // 250 ml water // sap van ½ citroen + schil // 4 peren, geschild & in partjes // 5 x het geheime ingrediënt (gekneusd)

Voor het amandelgebakje:

  • 200 gr amandelmeel // 250 gr bloem // 4 gr bakpoeder // 165 gr rietsuiker
  • 210 gr plantaardige yoghurt
  • 95 ml zonnebloemolie // snuifje zuit // citroenzeste
  • 95 ml amandelmelk
  • een mespunt van het geheime ingrediënt (gemalen)

Voor de citroencrème:

  • 400 g cashewnoten // 110 ml amandelmelk
  • 150 ml rijstsiroop // 125 gr citroensap
  • snuifje zout

Aan het werk:

  1. Amandelgebakje - Meng het amandelmeel, bloem, rietsuiker, het geheime ingrediënt, een snuifje zout en de zeste van een kwart citroen in een mengkom. Voeg de yoghurt en zonnebloemolie toe en meng kort tot  één homogene massa. Voeg tenslotte het bakpoeder toe. Schep over in een bakvorm en bak af in een voorverwarmde oven min 35 minuten op 165°. Laat afkoelen op een rooster.
  2. Gepocheerde peer - Verwarm alle ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje tot net onder het kookpunt en laat 5 min trekken. Schil de peren, snij in de gewenste vorm en laat ze zo'n 25 min trekken in de warme siroop op een zacht vuurtje (liefst rond de 55° - dit kan ook vacuüm). Verwijder het steelpannetje van de warmtebron en bewaar de peertjes in de siroop.
  3. Citroencrème - Week de cashewnoten 2u voor gebruik. In een blender: voeg de geweekte cashewnoten samen met citroensap, rijstsiroop, amandelmelk en een snuifje zout samen. Mix stevig door tot een gladde crème ontstaat. Laat opstijven in de koelkast.

Indian Chai Massala

van Horeca Forma-trainer Ann Vansteenkiste

Op je boodschappenlijstje:

Aan het werk:

  1. Plet alle kruiden samen in een mortier
  2. Breng het water met de thee en de kruiden aan de kook
  3. Laat zeker 15 min trekken
  4. Voeg de melk en de suiker toe en laat even opkoken
  5. Zeef door een fijne zeef of neteldoek

Je kan hierop tal van variaties maken door te spelen met de kruidenhoeveelheden of door kruiden te vervangen of toe te voegen. Denk aan foelie, gember, saffraan, vanille, venkelzaad, ...

De geheime ingrediënten onthuld

Het geheim ingrediënt in het recept van Pieter-Jan is ... kardemom. Had jij het door? Ook Ann voegt kardemom toe aan haar Indian Chai Massala. Zij gebruikt ook een tweede smaakmaker: kruidnagel.

Het geheime ingrediënt voor jouw carrière vind je in onze opleidingen.

Kies een opleiding naar jouw smaak

Veel gerechten hebben een 'geheim ingrediënt'. De finishing touch, een 'specialleke' dat het gerecht zijn unieke smaak geeft. Laat het weg en het bord verliest een deel van zijn kracht. Voeg het toe en er ontstaat magie.

Ben jij ook op zoek naar zo'n geheim ingrediënt? Voor jouw carrière? 'Iets' wat jou nog beter maakt. Je vindt het in onze opleidingen. De trainingen van Horeca Forma geven je carrière extra pit en maken van jou een verfijnde vakman of -vrouw.