Recept: verjaardagscocktail en -mocktail
Verjaardagscocktail
Bojack Horseman
Gecreëerd door Alexander Jones, onze trainer in de bartenderopleidingen voor werkzoekenden.
Ingrediënten
- Rabarber (bv Boiron)
- Four rose’s Bourbon
- Angosturabitters
- Suikerwater
- Supasawa
- Ginger ale
- Garnituur: paarse basilicum of dille
- Kruidenolie op basis van basilicum, tijm, dragon en dille
Recept voor prebatch
Een doos rabarber Boiron van 1kg ontdooien en deze combineren met 750 ml bourbon, 200 ml suikerwater (100 gram suiker/100 gram water), 2 cl angostura bitters en 200 ml supasawa.
Nu heb je jouw 'pre-batch cocktail'. Je kan deze bewaren in flessen of vacuümzakken. De Supasawa (alternatief voor citroen- of limoensap) zal, in combinatie met de bourbon, de houdbaarheid van je pre-batch verlengen. Omdat het rabarbersap van Boiron 100% gepasteuriseerd is, draagt deze ook bij aan de bewaartermijn van je pre-batch.
Pre-batch is een proces waarbij je cocktails in een grote hoeveelheid maakt om op deze manier een snellere service te kunnen hanteren. Bij het gebruik van deze methode sla je veel stappen over en win je erg veel tijd.
Alexander Jones, trainer Horeca Forma
Serve
Vul het glas met ijs. Voeg nadien 6 cl pre-batch toe en serveer verder af met 75 ml ginger ale. Deze cocktail werk je af met een paar druppels kruidenolie en garneer je met een klein takje dille of een blaadje paarse basilicum.
Variatie troef
De cocktail Bojack Horseman heeft een heel goed basisrecept waar je nog veel kanten mee uit kan:
- vervang gerust de rabarber eens door passievrucht, peer, aardbei, ..
- vervang gerust de bourbon eens door gin, vodka, witte rum, ...
Verjaardagsmocktail (alcoholvrij)
De chauffeur
Gecreëerd door Alexander Jones, onze trainer bij de bartenderopleidingen voor werkzoekenden.
Ingrediënten
- Passievruchtsap (bv Boiron)
- Kalamansisap (bv Boiron)
- Suiker
- Gemberbier / gingerbeer
- Garnituur: verse passievrucht
Recept voor pre-batch
1 kg passievrucht van Boiron, 1 kg kalamansi van Boiron, 1 kg suiker combineren en even op een medium vuur zetten tot de suiker oplost. Nu heb je jouw 'pre-batch mocktail'.
Serve
Vul het glas met ijs en voeg er 6 cl pre-batch mocktail in en overgiet dit met 75 ml gingerbeer / gemberbier. Je roert dan lichtjes tot de dranken gemengd zijn en tot slot garneer je met een kwartje passievrucht.
Cheers!