Recept: deze ice tea & cocktail serveerden we op Horeca Expo
Alcohol
Cocktail Aquavivo
Origineel recept: Jigger's
Benodigdheden:
- 4,5 cl Aquavit geïnfuseerd met dille
- 3 cl Verjus du Périgord
- 1,5 cl Chocolate thee siroop

Hoe maak en serveer je het?
- Giet alle ingrediënten in een laag tumbler glas over ijs
- Belangrijk: stir lang genoeg om veel verwatering toe te voegen en om af te koelen.
- Voeg aan het einde nog extra ijs toe om het glas mooi vol te maken. Het is belangrijk dat je veel ijs gebruikt.
- Garneer met een takje dille.
Tip: Deze cocktail kan je perfect op voorhand maken. Tijdens de service hoef je de drank enkel nog over het ijs te gieten, te stirren (lang genoeg!) én te garneren.
Alcoholvrij
Hibiscus ice tea
Origineel recept: De Ganzerick Gent
Benodigdheden:
- 10 cl Hibiscus Thee
- 3 cl Verjus du Périgord
- 1,5 cl Vlierbloesemsiroop

Hoe maak en serveer je het?
- Giet alle ingrediënten in een hoog tumbler glas over ijs
- Stir even om af te koelen en voeg nog extra ijs toe op het einde
- Garneer met enkele blaadjes basilicum
Tip: Deze ice tea kan je perfect op voorhand maken (als prébatch). Als de bestelling binnenkomt, hoef je de drank enkel nog over ijs te gieten, te stirren en te garneren.
Deze ice tea kost maar 50 eurocent per glas (25 cl), waardoor er mooie marges te rapen vallen.
Laat ons weten wat je ervan vindt: tag Horeca Forma op Instagram of stuur een mailtje naar hallo@horecaformavlaanderen.be. Smakelijk!