7 oktober - Facebook Live met Pieter-Jan Lint

Tijdens deze aflevering van Virtual Chefs zetten we witloof in de schijnwerpers. From Pieter-Jan with love zou je kunnen zeggen ;-) Lees verder voor alle details.
Vrijdag 24 September 2021

From Pieter-Jan with love ...

Tijdens de Facebook Live 'Innoverende en verrassende smaakcombinaties met witloof' gaat onze groentechef Pieter-Jan aan de slag met ... witloof! Iedereen kent de klassieker “witloofrolletjes uit de oven” maar Pieter-Jan gooit het over een andere boeg en laat je innovatieve en verfrissende smaakcombinaties zien. 

Wat ga je zien?

  • Productkennis: wat is het verschil tussen grond- en waterwitloof? Hoe controleer je de versheid, hoe reinig je het product?
  • Koken, koken en nog eens koken: 

Pieter-Jan maakt een witlooftaartje en witloofsalade. Terwijl toont hij verfrissende smaakcombo's en verschillende toepassingen met witloof (espuma, jus, grillen, enz.)

Praktisch

  • Wanneer? Donderdag 7 oktober van 14u30 tot 15u30 (max)
  • Gratis Facebook Live kookdemo incl. de mogelijkheid om vragen te stellen
  • Zet jezelf op 'aanwezig' in dit Facebook-evenement en ga naar het evenement op de dag en het uur van de uitzending. 
  • De recepturen ontvang je achteraf

Wie is Pieter-Jan Lint?

Pieter-Jan heeft een passie voor gezonde, plantaardige en biologische voeding. De jonge chef legt de focus op waardevolle alternatieve producten voor vlees, vis, eieren en zuivel.

  • Hij volgde een koksopleiding en heeft werkervaring in verschillende gastronomische restaurants.
  • Daarnaast is hij voedingsconsulent en studeerde hij aan het befaamde Matthew Kenney Culinairy Institute (US).
  • Hij werkte mee aan projecten als Mijn Pop-up restaurant (Paleo Concept), kookboeken rond gezonde voeding (Superfoods - Lannoo & Detox sappen en smoothies - Biotona), artikels (Libelle lekker - Change Magazine - Sjiek Magazine) en deelt zijn kennis door middel van workshops, demo’s en diners.

Bij Horeca Forma geeft hij sinds 2019 de populaire opleidingenreeks Plant-Based Fine Dining waarin hij alle aspecten van de plantaardige keuken meeneemt: van groenten fermenteren, tot vegan desserten, lactosevrije sauzen, vegan dressings, kiemen, drogen, en nog veel meer.

Meld je aan voor het Facebook Live evenement

Registreer je op dit evenement zodat je de uitzending live kan volgen

Naar het Facebook evenement

Meer Virtual Chefs?

Herbekijk de vorige uitzendingen

 

Tags:

  • Opleidingsnieuws